Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Botrány az Eb-n, keményen támadja az európai szövetséget a volt játékvezető

A már visszavonult német játékvezető, Manuel Gräfe a német játékvezetés szégyenének nevezte, hogy a szombat esti Olaszország–Albánia Eb-csoportmeccset egy olyan játékvezetőre bízta az európai szövetség, akit korábban fogadási csalás miatt elítéltek. Az UEFA egyelőre nem reagált.

2024. 06. 16. 14:33
Bundesliga - Bayer 04 Leverkusen vs VfB Stuttgart
Felix Zwayer megosztó választásnak bizonyult az UEFA részéről. Fotó: MTI/EPA/Christopher Neundorf
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Manuel Gräfe egyszerűen szégyennek nevezte, ami a címvédő olaszok 2-1-es sikerével végződött találkozón történt – írta meg az Origó. Gräfe ezzel arra utalt, hogy a meccset Felix Zwayer vezette, aki korábban egy fogadási balhéban volt érintett.

Az előzmények

A történet lényege az, hogy Felix Zwayer játékvezető évekkel ezelőtt komoly fogadási botrányba keveredett, tagja volt annak a csoportnak, amely egy szintén bűnöző német bíró, Robert Hoyzer köré szerveződött. A vád szerint Zwayer háromszáz eurót fogadott el Hoyzertől, hogy a Wuppertal csapatának egy meccsén úgy vezesse a találkozót, hogy az a Wuppertalnak kedvezzen. Zwayer a mai napig tagadja, hogy pénzt vett volna át Hoyzertől – magyarázta cikkében az Origó.

Ez az ügy éveken át téma volt a német sajtóban és ezt megelőzően 2021-ben csaptak magasra az indulatok. A Borussia Dortmund–Bayern München (2-3) rangadón a Zwayer által megítélt vitatott döntések után a Dortmund akkori játékosa, (jelenleg Real Madrid focistája) így panaszkodott: „Mit várhatunk el egy olyan bírótól, akiről köztudott, hogy Németországban komoly fogadási csalásokba keveredett?”

Az UEFA cikkünk publikálásáig nem reagált a botrányra.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.