Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Csipes Tamara bejelentkezett az olimpiai aranyéremre

Csipes Tamara a várakozásokat is felülmúló magabiztossággal, imponáló fölénnyel nyerte meg a női kajak egyes ötszáz méteres döntőt a Szegeden zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon. A kétszeres olimpiai bajnok klasszis nem is tagadja, szeretett volna erődemonstrációt tartani az olimpia előtt, amelyre egyértelműen az egyik esélyesként készül. Csipes sokat nem pihenhet, szombaton még a négyessel is hajóba száll a fináléban. Ugyancsak remek versenyzéssel Eb-aranyérmes férfi K–2 500 méteren Nádas Bence és Tótka Sándor.

2024. 06. 15. 11:21
CSIPES Tamara
Csipes Tamara tartja a kiváló formáját, a válogató után az Eb-n is magabiztos győzelmet aratott Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a rajt után úgy száz méterrel már egyértelműen az élre állt, fokozatosan növelte az előnyét, s végül durván másfél hajó különbséggel előzte meg a dán Emma Jörgensent, a tokiói olimpia bronzérmesét. Csipes ideje tíz másodperccel elmaradt attól a világcsúcstól, amit egy hete evezett a hazai válogatón, de szó sincs formahanyatlásról, erős szembeszél fúj a Maty-éren.

CSIPES Tamara, kajak-kenu Európa-bajnokság, olimpia
Csipes Tamara ünnepli a győzelmét a befutó után. Fotó: Kovács Tamás

– Elég hosszú volt a pálya a szembeszél miatt, ami nem kedvezett nekem, hiszen az utóbbi időben inkább hátszeles pályákat mentem – utalt erre Csipes Tamara a befutó után, majd magabiztosan hozzátette:

Szerettem volna erődemonstrációt tartani.

Mit mondjunk, sikerült. Európában nincs ellenfele a magyar klasszisnak, az olimpián a két új-zélandi, az ötszörös olimpiai aranyérmes, K–1 500-on címvédő Lisa Carringtonnal és Aimee Fischerrel vívhat majd nagy csatát az aranyéremért.

Csipes szombaton még a négyessel is vízre száll az Európa-bajnokságon, vasárnap pedig kettesben versenyez, tehát triplázik, s ki tudja, akár három arannyal is zárhatja az Eb-t.

Nádas és Tótka és behúzta

Csipes Tamara sikere után következett egyből a férfi kajak kettesek ötszázas fináléja. Nádas Bence és kiválóan kapta el a rajtot, végig vezetett, s noha a hajrában jöttek fel rájuk, a magyar duó győzelme nem forgott veszélyben.

Nádas és Tótka ezzel a sikerrel végképp biztosította a helyét az olimpiai csapatban. A két kajakos boldogan értékelt, bár az olimpiai bajnok Tótka egy-két érdekes gondolatot is beleszőtt a nyilatkozatába, mondván, majd egyszer megírja „az érem másik oldalát”. Kíváncsiak várjuk.

Remek szombati kezdés az Eb-n, két olimpiai számban két magyar aranyérem!

 

Adolf Balázs hatodik

Kenu egyes ezer méterenAdolf Balázs a középfutamból kvalifikálta magát a döntőbe, ahol nem tudott beleszólni a dobogós helyek sorsába. Sokáig a mezőny végén lapátolt, majd a hajrában feljött a hatodik helyre. A 24 éves kenus vasárnap Hajdu Jonatánnal 500 párosban is ott lesz a döntőben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.