Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Csoboth Kevin gólja után elment Hajdú B. István hangja, ahogy a brit kommentátoré is

Csoboth Kevin gólját nem tudjuk megunni. A skót szurkolók persze egészen más véleményen lehetnek, de a gólt a BBC sem hagyhatta ki az összefoglalójából. Miközben a népszerű magyar kommentátor, Hajdú B. István küzdött, hogy maradjon hangja az ünneplés közepette, brit kollégája a döbbenet miatt nem tudott megszólalni Csoboth Kevin találata után. A BBC összefoglalójában kiemelte Willi Orbán és Stuart Armstrong ütközését, valamint Varga Barnabás sérülését is. A Ferencváros csatárának külön cikket szentelt a brit oldal.

2024. 06. 24. 7:46
Skócia - Magyarország EURO - 2024, Csoboth Kevin
Csoboth Kevin a hosszabbítás tizedik percében döntötte el a magyar válogatott javára a Skócia elleni sorsdöntő meccset az Eb-n. Az 1-0-s győzelemmel még összejöhet a továbbjutás a nyolcaddöntőbe.
Csoboth Kevin lőtte a magyar válogatott gólját Skócia ellen Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A futball elképesztő érzelmeket szabadít fel. A tét eleve óriási volt a skót és a magyar válogatott Eb-meccsén, Varga Barnabás ijesztő sérülése pedig tovább növelte a feszültséget. A tízperces hosszabbítás végén Csoboth Kevin gólja jelentette a katarzist, egész Magyarország felkiáltott örömében, természetesen a népszerű magyar kommentátor, Hajdú B. István is, aki nagyon küzdött azért, hogy legyen hangja megünnepelni a találatot és a magyar győzelmet. Brit kollégája viszont inkább nem is kereste a szavakat.

magyar válogatott Csoboth Kevin Szoboszlai Dominik Varga Barnabás
Magyar ünneplés, Csoboth Kevin a bal szélen, a csapatkapitány, Varga Barnabás mezében (Fotó: Mirkó István)

Az M4 Sport összefoglalójának lényegében a fele Csoboth Kevin góljából áll, amelyet – nagy örömmel – mindenhonnan megnézhetünk.

A BBC összefoglalója bővebb. Nem meglepő, hogy bekerült az az eset, amely miatt a skótok szövetségi kapitánya a mérkőzés után nekirontott a játékvezetőnek . Armstrong ugrott be elé, s közben magára rántotta, de ne legyünk álszentek, fordított szereposztásban vélhetően mi sem így látnánk.

Varga Barnabás állapotának külön cikket szentelt a BBC

A magyar összefoglalóval ellentétben a BBC videójába bekerült Varga Barnabás ijesztő sérülése is. Ebben az esetben a brit médium bizonyította, hogy van, ami fontosabb, mint egy tizenegyesgyanús szituáció vagy egy századik percben esett gól: a BBC is külön cikkben foglalkozik a magyar válogatott támadó állapotával.

S persze a gól sem maradhatott ki, bár szó sincs arról, hogy elhangozna a „gól” szó. Sőt, Csoboth lövésétől a brit kommentátor hangja is elment. Egészen más okból és módon, mint Hajdú B. Istváné. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.