A magyar válogatott Eb-továbbjutásáért is szorít a Fradi német kézilabdázója

Ezekben a napokban a Ferencvárost 2020 óta erősítő német válogatott kézilabdázó, Emily Bölk is követi a hazájában zajló labdarúgó Európa-bajnokságot. A szerdai, magyar–német csoportmeccs felvezetéseként beszélt a Németországban tapasztalható hangulatról és arról is, hogy milyen viszony fűzi Budapesthez és Magyarországhoz.

2024. 06. 18. 12:42
BÖLK, Emily Ferencváros
Emily Bölk négy éve erősíti a Ferencváros női kézilabdacsapatát. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hosszú idény volt, és a pihenésem alatt egyáltalán nem foglalkoztam sporttal, így nagyon meglepett, mekkora Eb-láz tört ki az országban. Az autókat nemzeti zászlók díszítik, a győztes nyitómeccs után pedig mindenki egy emberként ünnepelt – nyilatkozta a németországi közhangulattal kapcsolatban a 26 éves átlövő.

Magyarország a második otthona

Mint kiderült, Emily Bölk tisztában van az 1. fordulóban Svájctól 3-1-es vereséget szenvedett magyar válogatott eddigi szereplésével is, emellett arról vallott, hogy drukkol Marco Rossi szövetségi kapitány együttesének, hogy a németek mögött továbbjusson a kontinenstorna A csoportjából.

Szerencsére éppen nem lesz edzésünk akkor, így meg tudom nézni szerdán a német–magyar meccset. Természetesen a szívem a német csapathoz húz, de örülnék, ha a magyar is továbbjutna a négyesből, mert imádom Budapestet, nekem Magyarország a második otthonom – mondta az MTI-nek Bölk.

 

Különleges lenne ellenünk játszani

A német női kézilabda-válogatott Bölkkel a soraiban már a párizsi olimpiára készül, vasárnapig a magyar futballisták bázisától, Weiler-Simmerbergtől alig tíz kilométerre fekvő Oberstaufenben tréningezik. Bölk az ötkarikás játékokon szívesen megmérkőzne Magyarország ellen.

– Nagyon különleges mérkőzés lenne számomra, mivel nagyon sok barátom játszik a magyar válogatottban, akiket jól ismerek a pályán és a pályán kívül is – jelentette ki ezzel kapcsolatban Bölk.

Az Eb csoportszakaszának 2. fordulójában a nyitányon Skóciát 5-1-re legyőző Németország ellen június 19-én, szerdán 18 órától játszik Magyarország. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.