Fontos döntést hozott a házigazda válogatott az Eb-vel kapcsolatban, a fenntarthatóság is szempont volt

A június 14-én kezdődő Európa-bajnokságon házigazdaként szereplő német labdarúgó-válogatott busszal utazik majd a csoportmérkőzések, így a Magyarország elleni találkozó helyszínére is. Nem ez az első eset, hogy a németek lemondtak a repülésről.

2024. 06. 05. 16:35
A német válogatott játékosai busszal utaznak majd a csoportkörös mérkőzések helyszínére. Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németország az Eb A csoportjában Skócia, Magyarország és Svájc ellen szerepel majd.

HAVERTZ, Kai; MATVIJENKO, Mikola
Németország legutóbb június 3-án játszott felkészülési mérkőzést, akkor 0-0-s eredmény született az ukránok ellen. Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Indul a busz!

A 36 éves szövetségi kapitány, Julian Nagelsmann által felkészített német nemzeti csapat főhadiszállása a torna idején Herzogenaurachban lesz. Innen mindhárom csoportmeccs helyszíne, München, Stuttgart és Frankfurt is 200, 210 kilométernyire található. E távolság könnyedén megtehető volna repülővel, ám a németek a lassabb, ám fenntarthatóbb utazásra szavaztak: mint közölték, a csapatbusszal jutnak majd el a helyszínekre. Döntésük nem előzmény nélküli, a Nationalelf ugyancsak a fenntarthatóság jegyében mondott le a repülésről akkor, amikor nemrég a blankenhaini edzőtáborból Herzogenaurachba vonatozott.

 

Három nagy utazás vár a spanyolokra

Az idei Európa-bajnokság szervezői három térségre osztották fel a helyszíneket, hogy ezzel is gazdaságossá tegyék az utazást a csapatok és a szurkolók számára. A csoportkörben minden válogatott legalább kétszer egy térségben lép pályára, Magyarország például egyszer Kölnben, kétszer pedig Stuttgartban játszik.

A nemzeti együttesek számára ugyanakkor nem kötelező az, hogy az adott térségben legyen a torna idejére kialakított szállásuk. A spanyolok például a svájci határ közelében lévő Donaueschingenben laknak majd, a mérkőzéseiket viszont Berlinben (753 km), Gelsenkirchenben (555 km) és Düsseldorfban (510 km) vívják.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.