Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Bellingham felfedte a titkot: ezért ünnepelt így Szoboszlai barátjával

A foci Eb egyik esélyesének tartott Anglia 1-0-s győzelemmel kezdte a tornát, a Szerbia elleni találkozó egyetlen gólját Jude Bellingham lőtte. A találat után Bellingham és Szoboszlai Dominik liverpooli jóbarátja, Trent Alexander-Arnold különös gólörömöt mutatott be. Az utóbbi időben előfordult, hogy egy-egy különös ünneplés hátterét titokban tartják a futballisták, Bellingham viszont készségesen feloldotta a rejtélyt.

2024. 06. 17. 7:15
Gelsenkirchen, 2024. június 16.
Az angol  Jude Bellingham (j) Szoboszlai Dominik csapattársával, Trent Alexander-Arnold (b) gólöröm, miután megszerezte csapata elsõ gólját a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának elsõ fordulójában játszott Szerbia Anglia mérkõzésen Gelsenkirchenben 2024. június 16-án.
foci Eb 2024
Trent Alexander-Arnold és Jude Bellingham speciális ünneplése Fotó: MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

három éve az Európa-bajnokság egyik legfiatalabb játékosaként, tizenhét esztendősen még csak epizódszerepeket kapott a döntőig jutó angol válogatottban. Idén viszont már a világ egyik legjobb futballistájaként szerepel a foci Eb-n. Ha Bellingham a Real Madrid színeiben elért BL-győzelem után esetleg Anglia történetének első Eb-aranyához is hozzájárulna, a középpályás az Aranylabda fő esélyese lenne. A végső győzelem még messze van, de Anglia jól rajtolt, a Szerbia elleni meccs legjobbja pedig Bellingham lett, aki a találkozó egyetlen gólját fejelte. A gólöröm is emlékezetes marad, amelyben liverpooli jóbarátja, volt Bellingham partnere.

Gelsenkirchen, 2024. június 16.
Az angol  Jude Bellingham ünnepel, miután megszerezte csapata elsõ gólját a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának elsõ fordulójában játszott Szerbia Anglia mérkõzésen Gelsenkirchenben 2024. június 16-án. Szoboszlai Dominik foci Eb 2024
Jude Bellingham góljának köszönhetően Anglia győzelemmel rajtolt a foci Eb-n (Fotó: MTI/EPA/Christopher Neundorf)

A gól korán érkezett, azaz Bellingham és Alexander-Arnold még egyáltalán nem tudhatta, hogy végül az lesz a győztes találat. A két játékos egymással szembe helyezkedett, és mindkettő eltakarta az arcát.

– Az ünneplés egy wolf nevű játékra utalt, amit játszunk, a stáb egyik tagja mindig így fogja a fejét, amikor nem tudja, mi zajlik. Úgyhogy a háttérstábnak szólt az ünneplés, akik rengeteg munkát végeznek, de nem élhetnek át olyan nagyszerű pillanatokat a pályán, mint mi, viszont fontos hogy értekeljük a szerepüket, és megtartsuk ezt a hangulatot az egész tornán – fedte fel a rejtélyes gólöröm titkát Bellingham.

Titkos gólörömök a futballban

Üdítő volt hallani Bellingham részletes, egyben szép magyarázatát. Az elmúlt években több futballista is sokáig rejtegette, hogy mi áll a különleges gólöröme háttarében. A belga Romelu Lukaku mozdulatának hátterét is sokat találgatták, akárcsak Gyökeres Viktor speciális ünneplésének rejtélyét.

Jude Bellingham gólja és legjobb pillanatai

A Szerbia elleni 1-0-ra megnyert meccs legjobbjának választott Bellingham a futballról is beszélt a lefújás után.

– Szerbia kemény ellenfél volt, rengeteg robusztus, erős testfelépítésű játékossal. Fontos volt, hogy jól felkészüljünk, és ez sikerült is, tudtuk, mit kell tennünk a pályán. Tudtuk, hogy szoros meccs lesz, fontos volt a jó rajt. Hozzászoktam az idényben, hogy kiosztom a szélre a labdát, majd megpróbálok érkezni a tizenhatoson belül. Próbáltam átmenteni a Real Madridban mutatott formámat az Európa-bajnokságra, és személyesen számomra is kiváló volt ez a rajt – fogalmazott Bellingham.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.