Magyarok a fókuszban a legolvasottabb német napilap címlapján az Eb-rajt előtt

Holnap, azaz pénteken a házigazda német labdarúgó-válogatott Skócia elleni meccsével elkezdődik az Európa-bajnokság, de erről semmi sem derül ki Németország legolvasottabb napilapja, a Bild címlapjáról. Ellenben az egész címlap legnagyobb képe magyarok előtt tiszteleg, de ennek sincs semmi köze Szoboszlai Dominikhez, Marco Rossihoz, meg úgy egyáltalán az Eb-hez sem.

2024. 06. 13. 10:09
Nem a futball került a fókuszba egy nappal az Eb-rajt előtt a legolvasottabb német napilap címlapján. Forrás: Magyar Nemzet
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Münchenben várjuk az Eb nyitómeccsét, és a reggelt a legolvasottabb német napilap, a Bild beszerzésével kezdtük. Arra számítottunk, hogy egy nappal a hazai válogatott első meccse előtt ez lesz a központi téma, főleg, hogy a Bild részben müncheni kiadásáról van szó, ahol az Eb-nyitányt rendezik az Allianz Arénában péntek este.

Magyarok a Bild címlapjának a legnagyobb képén (Fotó: Magyar Nemzet)

Ehhez képest a címlapon van szó rákbetegségről, szélerőművekről, a német munkavállalók elégedetlenségéről, helyet kapott rajta Kevin Spacey, Elon Musk és Boris Pistorius védelmi miniszter, no meg a nyerő lottószámok is, de az Eb csupán két hirdetés miatt jelenik meg közvetetten – az egyiken a Bayern München és a német válogatott sztárja, Joshua Kimmich borotválkozik.

Ugyanakkor a hajtás alatt, a címlap egyik kiemelt helyén, a legnagyobb képen magyarok vannak egyenesen Budapestről. A nap képének azt a fotót választotta a Bild, amely azt ábrázolja, hogy szerdán magyar diákok pörgetik a Rubik-kockát a Szent István-bazilika előtti téren. 

Mint írják, a flashmobot, amelyen mintegy ötszáz tanuló vett részt, a világot meghódító játék 50. évfordulója alkalmából rendezték. A Rubik-kockát a magyar professzor, építész és feltaláló, Rubik Ernő találta ki 1974-ben. A Bild szerint már több mint 350 millió Rubik-kockát adtak el világszerte, mi pedig büszkék lehetünk rá, hogy a legolvasottabb német napilap a címlapján számolt be a budapesti eseményről.

A magyar válogatott és a németek rózsaszín meze

Ha már a címlapján nem foglalkozik az Eb-vel a Bild, belül három teljes oldalt szentel a pénteken rajtoló tornának, ebből egy a német válogatottal foglalkozik. A magyar csapat csupán említés szintjén kerül szóba az arról szóló hírben, hogy a németek Marco Rossi együttese ellen viselik majd az idegenbeli, rózsaszín mezüket a második csoportmeccsen.

Kiemelten foglalkoznak Aleksandar Pavlovic drámájával, a Bayern München fiatal középpályása betegség miatt kikerült a német keretből, és a helyére a dortmundi Emre Cant hívta be Julian Nagelsmann szövetségi kapitány.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.