Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A magyar válogatott ellen állíthat be egy Európa-bajnoki rekordot Manuel Neuer

Mérföldkőhöz érkezhet Manuel Neuer pályafutása a szerdai, Magyarország elleni Európa-bajnoki csoportmeccsen. Amennyiben ellenünk is a 120-szoros válogatott kapus védi a német kaput, azzal Eb-meccsek tekintetében utoléri a kapuvédők rangsorát vezető Gianluigi Buffont.

2024. 06. 17. 10:38
NEUER, Manuel
Manuel Neuer válogatott pályafutása a Magyarország elleni csoportmeccsen mérföldkőhöz érhet. Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig három hét híján 15 éve debütált a német labdarúgó-válogatott kapujában Manuel Neuer. A mögöttünk hagyott másfél évtizedbe sok más mellett négy Európa-bajnoki részvétel fért bele Neuer karrierjébe, a Bayern München 38 éves kapuvédője a múlt pénteki, Skócia ellen 5-1-re megnyert nyitómeccsen 16. alkalommal védett az Eb-n.

NEUER, Manuel
Manuel Neuer védte a német kaput Skócia ellen is Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Rekordbeállítás, majd előzés jöhet

Németország június 19-én, szerdán 18.00-tól Magyarország ellen folytatja szereplését a kontinenstornán. Amennyiben akkor is Neuer áll a németek kapujában, beállítja az olasz Gianluigi Buffon 17 meccses Európa-bajnoki kapusrekordját. Ha nem szól közbe sérülés vagy egyéb váratlan esemény, Neuer hamarosan át is veheti a vezetést ezen a listán, aktív poszttársai közül ugyanis rajta kívül a portugál Rui Patrício áll még 16 Eb-meccsel, ám ő jelenleg hazája csapatának második számú kapusa. Ebben az összevetésben Neuer nagy fölénnyel vezeti a német kapusok ranglistáját, 16 Eb-meccse „mögött” a már visszavonult Toni Schumacher héttel, Oliver Kahn pedig hattal áll.  

A kapusok Eb-rangsora:
Gianluigi Buffon (olasz): 17 Eb-mérkőzés
Manuel Neuer (német) és Rui Patrício (portugál), Edwin van der Sar (holland): 16-16
Hugo Lloris (francia): 15
Iker Casillas (spanyol) és Petr Cech (cseh): 14
Andreas Isaksson (svéd) és Peter Schmeichel (dán): 13-13

Az abszolút csúcsot egyébként a portugál nemzeti csapatot a németországi tornán is erősítő tartja 25 Eb-találkozóval.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.