Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Kifütyülték az olaszokat, Spalletti máris döntött a jövőjéről

Az olasz szurkolók nem viszonozták a köszöntést a Svájc elleni 2-0-s vereség, az Európa-bajnoki búcsú után, kifütyülték a csapatot. Luciano Spalletti szövetségi kapitány vállalja a felelősséget, látja a hibákat, amelyek kijavításán szeretne dolgozni. Spalletti nem kíván lemondani Olaszország kiesése után.

2024. 06. 29. 22:55
Olaszország, kiesés, Svájc, foci Eb 2024
Vert olasz sereg a Svájc elleni nyolcaddöntő után Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy az szokás, az olasz játékosok Gianluigi Donnarumma vezérletével meg akarták köszönni szurkolóiknak a buzdítást a Svájc ellen elszenvedett 2-0-s vereség, az Európa-bajnoki búcsú után, de a szurkolók nem kértek a gesztusból, kifütyülték a csapatot.

Gianluigi Donnarumma, olasz válogatott, szurkolók, Luciano Spalletti, kiesés, nyolcaddöntő
Az olasz drukkerek nem értékelték Donnarumma gesztusát. Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

– Elnézést kérünk a szurkolóktól, és sajnáljuk ezt az Európa-bajnokságot, ami óriási csalódás volt. Nagyon fáj, elnézést kérünk mindenkitől – esedezett bocsánatért Donnarumma.

Spalletti látja a hibákat

Luciano Spalletti, az olasz válogatott szövetségi kapitány ennél részletesebben beszélt a kudarcról.

– A második gól a második félidő elején kiütött minket. Sajnos nem volt megfelelő ritmusa a játékunknak. Pedig ezúttal az előző meccsel ellentétben sok friss játékost tettem a csapatba, de ez sem segített. Nagyobb tempóra, több energiára, több folytonosságra, több áldozatra van szükségünk. Láthattuk, hogy az ellenfelek milyen szinten vannak, ehhez kell felnőnünk – elemezte szakmailag az olaszok teljesítményét, majd a jövőjét firtató kérdésre is válaszolt. 

Vállalja a felelősséget, de nem mond le

– Úgy érzem-e, hogy még mindig én vagyok ennek a válogatottnak az edzője? Ez egy normális kérdés, rendben. Személy szerint nálam semmi nem változik, folytatom a munkámat. Az elődeim több időt kaptak. Én vagyok a felelős a történtekért, én választottam ki a játékosokat, és egyértelmű, hogy olyan úton járok, ahol még sok a teendőm – fogalmazott Spalletti.

Az olasz válogatott élére tavaly kinevezett szövetségi kapitány tehát nem kíván lemondani.

A Svájc–Olaszország nyolcaddöntő elemzése a Szpíker korneren:

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.