Wayne Rooney önmagát látja Yamalban, míg Nico Williamsben a fiatal CR7-et ismeri fel

Ma este 21 órától kezdődő Eb-döntőben eldől, hogy Spanyolország vagy Anglia ül fel a kontinens trónjára. Ilyenkor mindenki elmondja a véleményét az esélyekkel és a legnagyobb sztárokkal kapcsolatban. A 120-szoros angol válogatott támadó, Wayne Rooney sem tett lakatot a szájára.

2024. 07. 14. 12:36
WILLIAMS, Nico
A spanyol Nico Williams (j) ünnepel, miután megszerezte csapata harmadik gólját a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Spanyolország-Georgia mérkőzésen a kölni RheinEnergieStadionban 2024. június 30-án. Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt a döntő eredményétől függetlenül kijelenthetjük, hogy az Európa-bajnokság egyik legnagyobb felfedezettje a szombaton a 17. születésnapját ünneplő Lamine Yamal. A tinédzser a tornán eddig egy gólja mellett három gólpasszal segítette a spanyolok menetelését, és szinte valamennyi rekordot megdöntött, ami a korához köthető.

Wayne Rooney a Manchester United játékosaként 2016 szeptemberében
Wayne Rooney – talán nem véletlenül – önmagát véli felismerni Yamalban (Fotó: AFP/Paul Ellis)

Nem véletlen,hogy ez szemet szúrt a húsz évvel korábban hasonló élményeket átélő Wayne Rooney-nak. A Manchester United és az Everton egykori legendája a fiatalkori önmagához hasonlította Yamalt, míg a másik ifjú klasszisnak, a 22 éves Nico Williamsnek is megtalálta a korábbi hasonmását.

– Lamine egy kicsit arra emlékeztet, amilyen voltam a 2004-es Eb-n. Egy tinédzser, aki tele van bizonyítási vággyal és közben nagyon jól érzi magát a pályán. Williams is egészen kivételes egyéniség, a fiatal Cristiano Ronaldóra emlékeztet. Nagy, erős fiú, aki folyamatosan veszélyt jelent az ellenfél kapujára, a védőknek a mérkőzés első percétől egészen az utolsóig figyelniük kell rá, mint ahogy a fiatal Cristiano esetében történt – jelentette ki a 120-szoros angol válogatott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.