Nagyot küzdött, de ennél is többet tud a magyar válogatott

Jól kezdett, mégis kikapott a világbajnok és olimpiai címvédő Franciaországtól a párizsi ötkarikás játékok B csoportjának első fordulójában a magyar női kézilabda-válogatott. A szövetségi kapitány a vereség ellenére is büszke csapatára, a kapus, Janurik Kinga szerint viszont több volt a meccsben.

2024. 07. 25. 21:20
IMG_5457
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a franciák elleni mérkőzés közben. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helytállt a jóval esélyesebb házigazdával szemben a magyar együttes, remek kezdése után azonban már a szünetre háromgólos hátrányba került, végül 31-28-ra kikapott, így pont nélkül maradt a hivatalos megnyitó előtti napon, csütörtökön lejátszott mérkőzésen.

Így látta a kapitány és a kapus

– Büszke vagyok a lányokra, amit megbeszéltünk, azt sikerült megvalósítanunk. Becsúszott egy-egy hiba, de szerintem mindent megtettünk, hogy emelt fővel hagyhassuk el a pályát – kezdte mérkőzés utáni értékelését az M4 Sport kamerája előtt Golovin Vlagyimir. – Ne felejtsük el, hogy egy nagyon komoly csapat ellen játszottunk, látszott, hogy a franciák is felkészültek belőlünk. Boldog vagyok, hogy 60 percen keresztül küzdöttünk, ez minden edzőt boldoggá tesz, függetlenül a végeredménytől. Összességében jó teljesítményt nyújtott a csapat, néha hullámzó volt a játékunk, de sokkal több van bennünk.

A szakvezető után az első félidő hajrájában beállt kapus, Janurik Kinga értékelt.

– Nagyon sajnálom a vereséget, szerintem több volt ebben a mérkőzésben, főleg, ahogy elkezdtük. A második félidőben azt gondoltam, jól összeálltunk, jó volt a védekezésünk, aztán jött egy olyan periódus, amikor az ellenfél egyszerűen szétrohant minket. Nagyon remélem, ez a mérkőzés volt az egyetlen, amit elveszítettünk.

IMG_5492
A magyar együttes kénytelen volt fejet hajtani a franciák előtt. Fotó: Csudai Sándor

Folytatás július 28-án, vasárnap reggel 9 órától Brazília ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.