Szilágyit ápolják, a társak fogadkoznak: döntőbe jut a csapat!

A magyar férfi kardcsapat legyőzte Olaszországot, így 15.50-től a döntőért vívhat Irán ellen a párizsi olimpián. Válogatottunk hőse a sérülten pástra lépő Szilágyi Áron volt, akit utolsó asszója után azonnal ápolni kezdtek.

2024. 07. 31. 15:07
A magyar férfi kardvívók Olaszország legyőzésével elődöntőbe jutottak az olimpián!
Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk , a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád összetételű magyar hármas 45-38-ra verte meg az olaszokat a negyeddöntőben.

Az olaszok elleni, sokáig szoros küzdelem végén Magyarország örülhetett. Fotó: Csudai Sándor

 

„Döntőt fogunk vívni este”

Az utolsó asszóban hősiesen küzdő, ám szemlátomást bicegő, a sarkát fájlaló Szilágyit a mérkőzés után azonnal orvosi vizsgálatra vitték. Ő nem, ám csapattársai nyilatkoztak.

– Kisebb hibákkal, de betartottuk azt, amit az edzőink kértek. Jól vívtunk, csapatként működtünk a páston és a pást mellett is. Így megyünk tovább, már nem is foglalkozunk az olaszok elleni meccsel – jelentette ki Szatmári András.

– Irán ellen nyerni fogunk. Ugyanilyen magabiztosan állunk majd fel, megverjük őket és döntőt fogunk vívni este

– ígérte meg Gémesi Csanád.

A tavaly világbajnoki címet nyert férfi kardcsapatunk (amelynek vb-győztes keretéből Decsi Tamás kikerült, helyét Rabb Krisztián vette át) az amerikaiakat 45-44-re legyőző Irán ellen folytatja az elődöntőben 15.50-től. A másik ágon a franciák fordítottak az egyiptomiak ellen, a címvédő dél-koreaiak pedig simán verték a kanadaiakat.

Férfi kard, csapatverseny, negyeddöntők
Magyarország–Olaszország 45-38
Irán–Egyesült Államok 45-44
Franciaország–Egyiptom 45-41
Koreai Köztársaság–Kanada 45-33

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.