Szilágyi így várja a döntőt: Nincs semmi baja a lábamnak…

A magyar férfikardcsapat bejutott az olimpiai torna döntőjébe, miután 45-43-ra legyőzte Iránt a szerdai elődöntőben. Az asszó lezárása ezúttal is Szilágyi Áronra maradt, háromszoros olimpiai bajnokunk a sikert követően egészségi állapotáról is szót ejtett.

2024. 07. 31. 17:29
A magyar férfi kardcsapat olimpiai döntős! Balról a harmadik Szilágyi Áron. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Rabb Krisztián összetételű magyar kardcsapat a negyeddöntőben Olaszországot verte meg 45-38-ra, majd nagy hátrányból fordítva Iránt is legyőzte a legjobb négy között, így készülhet a 20.30-kor, Dél-Korea ellen sorra kerülő fináléra.

Eddig kettőből kettő a magyar kardcsapat mérlege Fotó: Csudai Sándor

„Nincsen semmi baj a lábammal”

Az asszó befejezése ezúttal is az egyéniben három olimpiát nyert Szilágyi Áronra maradt. Az olaszok elleni párharc után ápolásra szorult klasszis 40-39-es hátrányból indult, végül fordított.

– Mindegy, hogy milyen állásnál veszem át az asszót, évek óta a befejezés a feladatom. Eleinte úgy nézett ki, hogy meglephetnek minket az irániak, de szépen elkezdtünk felzárkózni, Kikinek (Rabb Krisztián – a szerk.) köszönhetően pedig visszakapaszkodni

– mondta el Szilágyi Áron az M4 Sportnak, majd kérdésre felelve hozzátette: nincsen semmi baj a lábával.

Folytatás a magyar küldöttség idei első ötkarikás aranyáért 20.30-tól, Dél-Korea ellen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.