Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Forrnak az indulatok Mbappé sportszerűtlensége miatt az Eb-n

Újabb balhés gólöröm a németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Ezúttal Kylian Mbappé viselkedése volt meglehetősen sportszerűtlen, miután a francia válogatott egy hajrábeli öngóllal 1-0-ra nyert Belgium ellen. A kárörvendő Mbappé odarohant az ellenfél szerencsétlenül járt védőjéhez és közelről az arcába ordított.

2024. 07. 01. 22:06
UEFA EURO 2024 - Round of 16 - France vs Belgium
Kylian Mbappé csapattársát is megünnepelte, miután az öngólt vétő belga, Jan Vertonghen arcába üvöltött,. Fotó: EPA/GEORGI LICOVSKI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papíron az Eb nyolcaddöntőjének legnagyobb rangadója volt a Franciaország–Belgium meccs, amely sokáig 0-0-ra állt, aztán a 85. percben Randal Kolo Muani pocsék lövése megpattant a blokkolni igyekvő Jan Vertonghen lábán, s onnan jutott a labda a belga kapuba. Ezzel dőlt el a továbbjutás a franciák javára , pedig a Daily Mail cikke szerint nem bírt magával, odarohant a szerencsétlen öngólt vétő Vertonghenhez, akinek közelről az arcába üvöltött.

UEFA EURO 2024 - Round of 16 - France vs Belgium
Kylian Mbappé továbbjutott a francia válogatottal Belgium ellen (Fotó: EPA/FRIEDEMANN VOGEL)

Volt előzménye kettejük afférjának, a belga védő korábban azzal vádolta a francia csatárt, hogy feldobta magát, és a 71. percben össze is szólalkoztak egymással, ami miatt a játékvezető figyelmeztette őket. Mbappé valószínűleg innen hordozta magában a sérelmet, és amikor Vertonghen öngólt vétett, kárörvendően viselkedett vele. A játékvezető azonnal kérdőre is vonta a PSG-ből a Real Madridba igazoló sztárt.

Bellingham után Mbappé is sportszerűtlen volt

Nem ez volt az első sportszerűtlen gólöröm az Eb nyolcaddöntőjében, vasárnap az Anglia–Szlovákia meccsen obszcén mozdulatokat tett az egyenlítő gólja után a szlovák kispad felé. Emiatt az UEFA már vizsgálatot is indított.

Ezúttal Mbappé sportszerűtlensége miatt forrnak az indulatok, a Sport Bible cikke már ki is gyűjtött néhány netes hozzászólást, és egyet ki is emelt, íme:

 „Mbappé semmit sem mutatott egész meccsen, aztán feldobta magát, Vertonghen pedig a nevén nevezte a dolgot. Erre Mbappé az arcában ünnepelt, miután a csapattársa mákos gólt szerzett. Micsoda p...cs.”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.