Lerúgták a spanyolok csapatkapitányát a franciák feletti győzelem után

Álvaro Morata lett a spanyolok áldozati báránya a Franciaország ellen 2-1-re megnyert Eb-elődöntő után. Miközben a spanyolok ünnepelték a győzelmet, egy szurkoló futott hozzájuk szelfit készíteni, s miközben meg akarta fékezni őt, az egyik biztonsági Moratának csúszott be keményen. A spanyolok csapatkapitánya fájdalmasan húzta a lábát az eset után. Csúnya lenne, ha emiatt maradna le a fináléról.

2024. 07. 09. 23:52
Álvaro Morta, becsúszás, sérülés
Álvaro Morata fájlalta az ütközést a biztonsági emberrel, húzta a lábát az eset után Fotó: Hassan Ammar
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Burleszkbe illő jelenet. Lehetne, ha nem kellene attól tartani, hogy súlyos következményekkel jár. A spanyolok ünnepelték a Franciaország feletti 2-1-es győzelmet a szurkolótáboruk előtt az Eb-elődöntőben, az alapvonalnál, amikor egy pályára beszökött drukker futott hozzájuk, hogy szelfit készítsen velük.

Álvaro Morata, sérülés, Spanyolország, Franciaország, biztonsági embere
A pillanat. Miközben készül a szelfi, a balról érkező biztonsági ember keményen rácsúszik Morata bal lábára. Fotó: Getty Images

A biztonságiak érthetően meg akarták fékezni az illetőt, csak éppen az egyik mázsa pluszos szaki megcsúszott, és páros lábbal beleszállt Álvaro Moratába. A spanyolok csapatkapitánya fájdalmasan húzta a lábát az eset után.

Nem ez az első ilyen eset az Európa-bajnokságon. Még a csoportkör második fordulójában, a Portugália–Törökország (3-0) találkozón az egyik biztonsági Goncalo Ramost rúgta fel, miközben meg akarta fékezni a Cristiano Ronaldóhoz igyekvő szurkolót. Ronaldo a drukkert szinte barátságosan üdvözölte, de a biztonsági emberre csúnya pillantást vetett.

Moratának kijut a jóból és a rosszból is az Európa-bajnokságon.

Jó formában futballozik, kulcsembere a spanyol válogatottnak, odahaza mégis folyamatosan bírálják elsősorban olasz felesége miatt, ezért elkeseredésében azt nyilatkozta, valószínűleg ezen az Eb-n szerepel utoljára a spanyol válogatottban. Ráadásul azt híresztelték, hogy két sárga lap miatt eltiltották, ami nem volt igaz.

 

Nyilván ő sem szeretné, ha így érne véget a válogatott karrierje. A döntő előtt, egy ostoba jelenet miatt. Még nem tudjuk, mennyire súlyos sérülést szenvedett, szerdán talán az is kiderül, pályára léphet-e a vasárnapi fináléban.

A Spanyolország–Franciaország-elődöntő elemzése a Szpíker korneren:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.