A németek csinálták a balhét a spanyol–francia Eb-elődöntőn

A németek arra számítottak, hogy az Európa-bajnokság müncheni elődöntőjében az ő csapatuk küzdhet a fináléba jutásért, legalábbis erre utal, hogy nagy létszámban voltak jelen a lelátókon a Spanyolország–Franciaország meccsen. S úgy tűnt, csak azért mentek ki, hogy kifütyüljék Marc Cucurellát, a spanyol védőt, akinek a kezezését a németek még mindig nem tudták megemészteni.

2024. 07. 10. 5:21
UEFA EURO 2024 semi-finals - Spain vs France
Marc Cucurella füttykoncertet kapott a német szurkolóktól a Spanyolország–Franciaország Eb-elődöntő alatt. Fotó: MTI/EPA/ANNA SZILAGYI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt elegáns, ahogy a német szurkolók bántak Cucurellával a spanyol–francia Eb-elődöntőn. Már a meccs előtt, amikor bemutatták a játékosokat, hangos füttykoncert kísérte a Chelsea védőjének a nevét, majd a mérkőzés alatt is kifütyülték, akárhányszor játékba avatkozott, írja a Daily Mail. Marc Cucurella kezezése még mindig szálka a németek szemében.

UEFA EURO 2024 semi-finals - Spain vs France
Nem Marc Cucurella a németek kedvence az Eb-n. Fotó: EPA/Ronald Wittek

Történt, hogy az Eb negyeddöntőjében a németek 1-1-re álltak a spanyolok ellen, amikor a hosszabbításban Jamal Musiala kapura tartó lövését látványosan kézzel blokkolta Cucurella a saját tizenhatosán belül. A játékvezető azonban nem ítélt tizenegyest a németeknek, a VAR sem lépett közbe, így büntető nélkül folytatódott a meccs, amelyet a spanyolok végül egy 119. percben szerzett góllal megnyertek 2-1-re. És ők játszottak Eb-elődöntőt Münchenben a franciák ellen, nem a németek.

Cucurella olajat öntött a tűzre

Az UEFA később megindokolta, hogy azért nem járt tizenegyes az eset miatt, mert Cucurella keze a teste mellett, ha nem is leszorítva, de természetes helyzetben volt. A németek persze dühöngtek az elmaradt tizenegyes miatt, Cucurella viszont így nyilatkozott róla:

– Ha játékvezető azt mondta, hogy nem volt büntető, akkor nem volt az. Vitatható helyzet volt, de ha a németek nyertek volna, aligha beszélnénk róla. Mi például azért panaszkodhatnánk, hogy miért nem állította ki a bíró Toni Kroost.

Ezzel persze csak még jobban felbőszíthette a németeket, noha a Pedrinek sérülést okozó Kroosnak valóban járhatott volna a piros lap a meccsen, hiszen később kapott egy sárgát. A németek azonban hiába fütyültek, Cucurella 2-1-es győzelmet ünnepelhetett a franciák ellen, így a spanyol válogatott vasárnap Eb-döntőt játszik Berlinben. Az ellenfél Anglia vagy Hollandia lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.