A magyar álomkezdés után gyorsan magához tért az ellenfél

Elkezdte szereplését Párizsban a magyar csapat: az olimpia során először a női kézilabda-válogatottnak szurkolhattunk. Kuczora Csenge vezetésével kiválóan kezdett csapatunk, 5-1-re is vezetett a címvédő és rendező Franciaország ellen, aztán a hazai közönség támogatását is élvező ellenfél fordított, a félidőben már 15-12-re vezetett. A második félidőben a magyar csapat nem engedte ellépni esélyesebb riválisát, de kiegyenlíteni sem tudott, végül 31-28-ra kikapott az olimpia első fordulójában.

2024. 07. 25. 19:41
olimpia 2024 párizs női kézilabda magyar válogatott franciaország
A magyar válogatott a franciák ellen kezdte meg párizsi olimpiai szereplését Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar női kézilabda-válogatott a rendező és címvédő Franciaország ellen kezdte meg szereplését a párizsi olimpián. A helyszínt ismerve nem meglepő: a lelátón jelentős létszámfölényben voltak a francia szurkolók, a magyar drukkerek több kisebb csoportot alkottak a 7800 férőhelyes aréna lelátóján.

Vámos Petra Füzi-Tóvizi Petra olimpia 2024 magyar csapat női kézilabda válogatott Magyarország Franciaország
Jól kezdte a címvédő franciák elleni meccset a magyar csapat (Fotó: Csudai Sándor)

A meccs elején a magyar szurkolóknak volt több okuk az örömre: labdaszerzés után Szöllősi-Schatzl Nadine dobta az első gólt.

Jól kezdett a magyar válogatott

Sőt, a magyarok elléptek 5-1-re, Kuczora Csenge vezérletével, aki három gólt szerzett az első percekben, emellett labdavesztés után nagyszerűen megakadályozott egy francia lerohanást. A labdavesztés utáni gyors visszazárásra szemmel láthatóan nagyon figyelt a Golovin Vlagyimir együttese, Klujber Katrin is megakadályozott egy hasonló akciót.

Sajnos a franciák szépen lassan belejöttek, a 19. percben átvették a vezetést (8-9), ezt követően időt is kért a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Nem javult fel ez után a játékunk, de legalább a szünet megtörte a franciák lendületét, a következő percek mindkét percen több technikai hibát hoztak.

Hiányoztak a védések

Az első félidő utolsó öt percére, 13-9-es hátrányban kapust cseréltünk, Böde-Bíró Blanka neve mellett ekkor egyetlen védés sem állt. Sajnos a maradék percekben Janurik Kingáé mellé sem került, a szünetre 15-12-es hátrányban vonult a magyar csapat.

A második félidő is magyar góllal kezdődött, ezúttal Vámos Petra volt eredményes. Janurik is bemutatott néhány védést, majd „kiharcolt” egy kiállítást, Lassource fejbe dobta a magyar kapust.

Csapatunk szorosan az ellenfél nyomában maradt, többször is felzárkózott egygólos hátrányba, kiegyenlíteni azonban nem tudott. Győri-Lukács Viktória a mezőny legeredményesebb játékosai közé tartozott hat góljával – nála több találatig csak a nyolcgólos Kuczora Csenge jutott –, a franciák viszont jól használták ki, hogy Golovin a második félidőben úgy igyekezett pihenőt adni a magyar keret egyetlen jobbszélsőjének, hogy védekezésre lecserélte, több gyors gólt is szereztek arról az oldalról.

A magyar válogatott nem vallott szégyent, az olimpia esélyese ellen szoros mérkőzéssel kezdett, de a bravúr elmaradt, Franciaország 31-28-ra győzött.

Kiütés a magyarok csoportjában

A magyarok meccse előtt megrendezték már a B csoport első fordulójának másik két találkozóját is. Hollandia a vártnál szorosabb meccsen, 34-31-re nyert Angola ellen, míg Brazília nagy különbséggel, 29-18-ra legyőzte Spanyolországot. A magyar válogatott a második fordulóban éppen a brazilokkal játszik, vasárnap reggel 9.00-kor.

A másik hatosban Dél-Korea okozott meglepetést a Németország elleni 23-22-es sikerével.

Olimpia, női kézilabda, B csoport, 1. forduló

Magyarország–Franciaország 28-31 (12-15)

További eredmények
Hollandia–Angola 34-31
Brazília–Spanyolország 29-18

A csoport
Dánia–Szlovénia 27-19
Dél-Korea–Németország 23-22
Norvégia–Svédország (21.00)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.