A legszebb arcukat akarják megmutatni és bravúrra készülnek női kéziseink ma este

Első mérkőzésén a lehető legnehezebb ellenféllel találkozik a női kézilabda-válogatott, hiszen a házigazda és címvédő Franciaország ellen kezdik meg a szereplésüket a párizsi olimpián. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitányunk szerint a csapat felkészülése problémamentesen halad, a lányok koncentráltan edzettek, tehát lehet reményünk.

2024. 07. 25. 11:09
Fotó: MOB-Média/Molnár Ádám
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma este 19 órától a magyarok is megkezdik szereplésüket a párizsi olimpián, ugyanis a női kézilabda-válogatott a nemcsak házigazda, de ráadásként még olimpiai címvédő Franciaország ellen játssza a nyitómeccsét a B csoportban. Természetesen telt ház előtt, hiszen a nagy meccsre az összes jegy elkelt.

Jókedvűen és önbizalommal telve készülnek női kéziseink a franciák ellen (Fotó: MOB-Média/Molnár Ádám)

Női kéziseink a jövő szombatig tartó csoportkörben Franciaország, Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia ellen játszanak, és végigolvasva a névsort, nem lesz egyszerű – igaz, nem is lehetetlen – a csoportból való továbbjutás. Sokan mondják, szinte mindegy, hogy hányadik helyen, csak legyenek ott Klujberék az egyenes kieséses szakaszban, ahol az A csoport továbbjutóiból – az esélylatolgatások alapján Dánia, Norvégia, Svédország és Németország – kaphatnánk ellenfelet a negyeddöntőben. Ám egyelőre távol a továbbjutás, most a franciák elleni mérkőzés áll a csapat és a szövetségi kapitány fókuszában.

– Főleg a saját játékunkra koncentrálunk, de természetesen foglalkoztunk az első ellenféllel is, az olimpiai bajnokkal: átnéztük a legutóbbi mérkőzéseiket. Minden rendben van, igaz, a mérkőzéshelyszínt még nem láttuk, két nap alatt a lányok és mi is felmértük a környezetet, megismertük a távokat, így sokkal egyszerűbb összerakni mindent. Nincs semmi olyan, ami befolyásolta volna a felkészülésünket – mondta a magyar olimpiai csapat hivatalos honlapjának Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

Golovin Vlagyimir hisz abban, hogy csapata meglepheti a franciákat (Fotó: MOB-Média/Molnár Ádám)

A szakember elárulta, az edzéseken koncentráltak voltak a lányok, és bízik abban, hogy ma este méltó ellenfelei lesznek a világbajnok és címvédő franciáknak, és a legjobb, legszebb arcukat mutatják meg a nyitómeccsen.

1976, 1980 és 2004 után negyedszer vesz részt a játékokon egyszerre a férfi és a női kézicsapat is – a hölgyek nyolcadszor olimpiáznak, legutóbb, Tokióban a negyeddöntőben búcsúzva a 7. helyen zártak, a legjobb történelmi eredményük pedig az ezüstérem a 2000-es olimpiáról, Sydney-ből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.