Továbbjutott a magyar tőröző, őt is meglepte, ki lesz a következő ellenfele

A Törekvés 26 éves tőrözője, Pásztor Flóra háromtusos győzelmet aratott a párizsi olimpia vívóversenyének vasárnap délelőtti szakaszában, ezzel bejutott a legjobb 32 közé. Kora délután folytathatja szereplését.

2024. 07. 28. 12:00
PÁSZTOR Flóra
Pásztor Flóra öröme az amerikai Jacqueline Dubrovich legyőzése után. Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Telt ház előtt rendezték a vívótorna vasárnap délelőtti versenyeit, a közönség a sportág második versenynapján is remek hangulatot teremtett a Grand Palais-ban.

PÁSZTOR Flóra
Impozáns helyszínen zajlanak a vívóversenyek (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

Sokáig szoros volt

A tavalyi Európa-játékokon ezüstérmes, idén csapatban Eb-bronzérmes Pásztor Flóra adta az első tust az amerikai Jacqueline Dubrovich elleni asszóban, ám ellenfele fordított, és elhúzott 5-2-re. A szünetig visszajött a magyar tőröző 7-6-ra. A folytatásban egy-egy tusos előny alakult ki hol itt, hol ott, majd Pásztor háromtalálatnyi különbséget tudott kialakítani, ami már elég volt neki a győzelemhez. Pásztor Flóra 15-12-re verte meg ellenfelét.

 

Nem rá számított

A magyar vívó legközelebb 14.05-kor lép pályára, akkor a kanadai Yunjia Zhang lesz az ellenfele. Pásztor Flóra sem őt várta – ez derült ki az M4 Sportnak adott helyszíni interjújából.

– Fejben nem rá készültem, de most lesz egy pici időm felkészülni a kanadaiból is. Yunjia Zhang technikailag gyengébb, de tét nélkül vívhat, ezért veszélyes lehet

– jelentette ki a szemmel láthatóan meglepett Pásztor Flóra.

A folytatásban is több magyar vívó pástra lép, Koch Máté, Andrásfi Tibor és Siklósi Gergely már a 16 közé jutásért vív majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.