Rabb Krisztián szárnyalt, Szatmári András nem győzte dicsérni őt

Rosszul kezdte férfikardcsapatunk az Irán elleni olimpiai elődöntőt, Rabb Krisztián beállása azonban mindent megváltoztatott. Szatmári András kijelentette, hogy a huszonkét éves vívónak köszönhetjük a döntőbe jutást. Rabb Krisztián helye sokáig kérdéses volt az olimpiai csapatban, de kiélezett helyzetben látványosan bizonyított, két asszójában plusz héttel zárt az elődöntőben, amelyet végül Szilágyi Áron zárt le. A címvédő Dél-Korea lesz az ellenfelünk a fináléban.

2024. 07. 31. 17:42
Rabb Krisztián ( Szilágyi Áron Szatmári András ) vívás kard csapat olimpia 2024 Párizs
Rabb Krisztián parádésan szállt be az elődöntőbe, amelyet Szilágyi Áron zárt le Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki tudja, mi történt volna, ha az Európa-bajnokság előtt Szatmári András nem sérül meg. Rabb Krisztián aligha kerül be a kardcsapatba, amelynek az Eb-aranyában aztán kulcsszerepet vállalt, s minden bizonnyal ezzel győzte meg Boczkó Gábor szövetségi kapitányt, hogy az ő keretbe jelölését támogassa Decsi Tamás helyett. Rabb Krisztián pedig az olimpián is bizonyított, Szatmári szerint egyenesen Rabbnak köszönhetjük, hogy döntőbe jutott a csapat.

Rabb Krisztián Gémesi Csanád Szatmári András ( Szilágyi Áron ) kard csapat vívás olimpia 2024 Párizs
Rabb Krisztián visszafogottan, Gémesi Csanád és Szatmári András látványosan ünnepel, miután Szilágyi Áron talált a sorsdöntő asszóban 
Fotó: Csudai Sándor

– Rabb Krisztián becserélése után változott meg az asszó képe, olyan lendületet adott nekünk, abszolút neki köszönhetjük, hogy olimpiai döntőt vívhatunk

– jelentette ki Szatmári András az interjúzónában. – Áronnal azt beszéltük, hogy nekünk elég lesz a végén a két asszót megnyerni, addig Kiki megoldja.

Rabb Krisztián: Nem foglalkoztam az eredménnyel

A fiatal hős maga is érezte, hogy fontos szerepe volt az Irán elleni fordításban.

– Sikerült meglepnem őket, mert gyors voltam. Talán nem számítottak rá, hogy bevállaljuk a cserét, amiről a döntést közösen hoztuk meg – mondta Rabb Krisztián, aki 15-7-es hátrányban lépett először pástra, s a következő hat tust ő adta. – Nem foglalkoztam az eredménnyel, csak azzal, hogy tust adjak, és amit tudok, megtegyem a csapatért.

Dél-Korea lesz a magyar csapat ellenfele

A döntőben a címvédő Dél-Korea ellen vív Magyarország. Újra cserélni immár nem lehet, biztosan Szilágyi Áron, Szatmári András és Rabb Krisztián vívja végig a finálét.

– Pihenünk egy kisebbet, aztán rákészülünk a döntőre. Koreát jól ismerjük, inkább Irán volt meglepetés, utóbbira egyáltalán nem készültünk, az elején kicsit meg is leptek minket. Felszabadultságot jelent, hogy már biztos az érem, de bízom benne, hogy arannyal zárunk – jelentette ki Szatmári András, aki Szilágyival együtt vívott a tavalyi világbajnoki döntőben, amikor szoros csatában sikerült legyőzni a koreaiakat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.