Óriási pofon Szoboszlai Dominiknak, bekerült az Eb rémálomcsapatába

A világhírű spanyol sportlap, a Marca sorolta Szoboszlai Dominikot a labdarúgó Európa-bajnokság legrosszabb futballistái közé. Cristiano Ronaldo és Romelu Lukaku is helyet kapott az Eb rémálomcsapatában a csoportkör végén kieső magyar válogatott legnagyobb sztárja mellett.

2024. 07. 13. 21:08
SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik teljesítményét nem értékelte a Marca az Eb-n, beválasztották a torna rémálomcsapatába. Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap rendezik az Eb döntőjét, amelyet Anglia és Spanyolország vív egymás ellen, de a Marca már szombaton közzétette a torna rémálomcsapatát , azaz a legrosszabb teljesítményt nyújtó játékosok kezdő tizenegyét, amelyben Szoboszlai Dominik is helyet kapott.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik az Eb rémálomcsapatában landolt. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az ilyen és ehhez hasonló összeállítások mindig sok vitát váltanak ki, itt eleve arról lehet szó, hogy a Marca a legjobb nevű, de a hírükhöz képest gyengébb teljesítményt nyújtó játékosokból gyúrta össze a rémálomcsapatot, nem pedig a legbénábbakból. Szoboszlai a Liverpool középpályásaként már abba a kategóriába esik, amelynek tagjaira nagy figyelem vetül, és azt is „büntetik”, ha éppen nem csillognak.

Íme a Marca Eb-rémálomcsapata:

 

Amint az látható, Cristiano Ronaldo is bekerült a „rossz társaságba”, miután a 39 éves portugál klasszis pályafutása első olyan nagy világversenyét zárta, amelyen egyetlen gólt sem szerzett. Bizonyos vélemények szerint az volt a negyeddöntőben kieső Portugália veszte, hogy Roberto Martínez szövetségi kapitány nem merte a kispadra ültetni a Szaúd-Arábiában futballozó ötszörös aranylabdást.

Helyet kapott a rémálomcsapatban Romelu Lukaku is, aki ugyancsak gól nélkül maradt a belga válogatott középcsatáraként. Ezt az Eb-t sokan a nyolcaddöntőben búcsúzó belga aranygeneráció leszereplésének tartják, s abban lehet igazság, hogy a 31 éves Lukakunak és hasonló korú társainak már nem lesz sok lehetőségük nagyot alakítani egy világversenyen.

Csalódást keltett Szoboszlai játéka a Marca szerint

Szoboszlai értékeléséhez a következőket írja a Marca: „Ő volt Magyarország vezére, benne volt a magyarok reménye, hogy a fiatalságot és a tapasztalatot vegyítő Marco Rossi-csapatnak legyen esélye. Liverpoolban hullámvasút volt az idénye, és a magyar válogatott lehetett volna a megváltása. A közép-európai csapat egy presztízsgyőzelemmel, de csalódást keltő Szoboszlai-játékkal távozott Németországból. Hiányzott a jelenléte az építkezésben és a támadásban: nulla gól és egy gólpassz volt a mérlege az Eb-n.”

Némileg árnyalja a képet az, amit a Marca nem jegyzett meg: Szoboszlai gyakorlatilag sérülten robotolta végig a magyar válogatott három Eb-meccsét, a combját fájlalta, emiatt nem volt meg az a sebessége, ami általában jellemzi, és aminek köszönhetően igazi vezér lehetett volna a teljesítményével is.

A magyar válogatott Eb-ellenfelei közül a skót John McGinn kapott helyet a torna legrosszabb tizenegyében, akinek Sopronban él a nagybátyja, és az unokatestvérei már félig magyarok, az Aston Villa csapatkapitánya nekik is üzent a mieink elleni meccs előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.