Van olyan fanatikus angol, aki mindenét bukhatja az Eb-döntő miatt

Vasárnap este kilenc órától Berlinben rendezik a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét, ahol az angol válogatott a spanyol csapattal fog összecsapni. A találkozó előtt a fináléra szóló jegyeket már horroráron kínálják, a kocsmákban pedig egy kisebb vagyont is el lehet inni, ha valaki igazán belemerül a bulizásba. És van, aki már napok óta a finálé helyszínén bulizik.

2024. 07. 14. 12:02
Az angol szurkolók remek hangulaot teremthetnek
Forrás: X/Football Away Days
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol válogatott 1966-ban megnyerte a hazai rendezésű világbajnokságot, azóta viszont nem nyert trófeát egyetlen nagy tornán sem. A legközelebb ehhez a 2021-es Európa-bajnokságon volt a háromoroszlános csapat, de ott aztán a fináléban tizenegyespárbajban kikapott az olasz válogatottól a londoni Wembley Stadionban – írta az Origó.

Az angol szurkolóknak semmi sem drága, hiszen bejutott a válogatottjuk az Eb-döntőbe (Fotó: AFP)

Az angolok most arra készülnek, hogy 58 év után ismét trófeát nyerhetnek, a szurkolók pedig erre nem sajnálják a pénzt, sokan egy kész vagyont elköltöttek már arra, hogy a helyszínen lehessenek részesei az újabb csodának. A fináléra egy átlagos jegy ezer euró (380 ezer forint) körül mozog már, míg egy kocsmában átmulatott este kétszáz euróba (75 ezer forint) is fájhat, így nem túlzás kijelenti, hogy az Eb-döntőre érkező szurkolóknak mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk.

A vasárnapi döntőre mintegy ötvenezer angol szurkoló érkezik majd a német fővárosba. A fapados repülőjáratokra már nem lehet helyet szerezni, a fináléra a jegyeket már tízszeres áron értékesítik, így a Berliner Zeitung megpróbált utánamenni annak, hogy az angol szurkolóknak mennyibe van a vasárnap esti finálé.

 „Ez egy életre szóló üzlet volt” 

Egy Norwich közeléből érkező társaság az első meccsére készül az Európa-bajnokságon. A hollandok ellen megnyert elődöntő után után utaztak Berlinbe. 

„Ez egy életre szóló üzlet volt” – mondja nevetve az egyikük, aki elárulta, hogy a repülőjegyekért fejenként kétszáz eurót fizettek, míg a döntőre még az előtt tudtak jegyet venni háromszáz euróért, hogy döntőbe jutott volna az angol csapat. 

Viccelődhetnek azon a pillanaton, amikor a hollandok megszerezték a vezetést az elődöntőben, mert akkor úgy tűnt, a tervük elpárolgott – jegyezte meg az egyikük, aki hozzátette, hogy a német sör miatt már önmagában is megérte volna az utazás meccsjegy nélkül is. 

A Bristolban élő Tom az elmúlt néhány évben kifejezetten az Európa-bajnokságra való utazásra spórolt. Június 17-e óta járja Németországot. Megjárta Gelsenkirchent, Frankfurtot és Dortmundot is, ahol megszállt egy 18 ágyas hotelszobában. 140 euró minden csoportmeccsért, kétszáz euró az egyenes kieséses meccsekért és hatszáz euró a döntőért– mondta Tom, aki elárulta, hogy számára a kalandok és az emlékek a fontosak. Hangsúlyozta, hogy kezdőrúgás izgalmától a győzelem utáni ünneplésig minden nehézséget megért neki az Európa-bajnokság. 

Spanyol utazással engesztelné ki a feleségét

De Tom nemcsak az utazással barátkozott meg, hanem már a válás gondolatával is, ugyanis a feleség nem támogatta a kiruccanását. „Hagyj békén” – mondta Tom a feleségének, amikor elindult Németországba. Ezután azért elárulta, hogy szeretné egy nyaralással kárpótolni a feleségét, akit az Eb-győzelem után Spanyolországba vinne. 

Persze, az utazásra csak a kontinenstorna lecsengése után kerülhet sor, mert még nem tudja, hogy boldogan térhet-e haza a spanyolok elleni döntő után.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.