Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Willi Orbán nem hagyja cserben a magyar válogatottat

A magyar labdarúgó-válogatott több játékosához hasonlóan Willi Orbán is értékelte a mienk Európa-bajnoki szereplését. Ahogy megszokhattuk tőle, az RB Leipzig egyenesen fogalmazott, még most is fájlalja a magyar válogatott kiesését. Willi Orbán készül a világbajnoki selejtezőkre, ám úgy érzi, több Eb már nem fér bele a pályafutásába.

2024. 07. 03. 6:18
Willi Orbán a magyar válogatott edzésén
Willi Orbán pontosan tudja, mi a következő nagy feladat Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már több nap telt el, de még most is fáj, hogy kiestünk az Európa-bajnokságon. Tudtuk, hogy nem tartozunk a favoritok közé – még a csoportunkban sem. Azt is tudtuk, hogy nincs sok esélyünk, de sportolóként az ember mindig a maximumra törekszik. Nagyon fájdalmas, hogy hiába győztünk utolsó perces góllal Skócia ellen, kiestünk a csoportkör utolsó napján. Valószínűleg ez volt az utolsó esélyem, hogy csodát tegyek egy Eb-n Magyarországgal. Sajnos nem tudtunk meglepetést okozni ezen a tornán, mint Grúzia vagy Szlovénia. Kíváncsi vagyok, melyik válogatott kerül ki győztesen – én magam próbálok mentálisan és fizikailag is feltöltődni a szabadságom alatt, mert egy biztos: továbblépünk, hiszen immár az a célunk, hogy kijussunk a világbajnokságra.

Angolul megfogalmazott üzenetében ezt írta az Instagram-oldalán.

Willi Orbán tehát továbbra is szerepel a magyar válogatottban, de 31 évesen úgy érzi, a világbajnoki selejtező lehet az utolsó nagy próbája. 

Nem egyértelmű a magyar középhátvéd Európa-bajnoki teljesítményének megítélése.

A Svájc elleni mérkőzésen nagyot hibázott a harmadik gól előtt, Németország ellen az első gól előtt Gündögan őt lökte fel, amit a holland játékvezető, Danny Makkelie elnézett. Ugyanakkor több statisztikai mutató alapján is az Eb legjobb hátvédei közé tartozott a csoportkör után.

Nem is vitás, Willi Orbán a továbbiakban is a magyar válogatott erőssége lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.