Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Wimbledon: visszalépett az egyik legnagyobb esélyes, Marozsán befejezte a meccsét

Elkezdődött az év harmadik Grand Slam-tornája Wimbledonban. Az első pályára lépő magyar játékos Marozsán Fábián volt, aki négy játszmában szenvedett vereséget a német Jan-Lennard Struff ellen. A női versenytől visszalépett Wimbledon egyik nagy esélyese, a fehérorosz Arina Szabalenka, aki vállsérülés miatt nem tudta vállalni a játékot.

2024. 07. 01. 15:05
London, 2024. június 26.
A spanyol Carlos Alcaraz (j) és a fehérorosz Arina Szabalenka edz a wimbledoni teniszbajnokságnak otthont adó All England Lawn Teniszklubban 2024. június 26-án. A wimbledoni teniszbajnokság július elsején kezdõdik.
Arina Szabalenka néhány napja még jó hangulatban készült Wimbledonban Carlos Alcaraz társaságában Fotó: MTI/AP/PA/John Walton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arina Szabalenka már a wimbledoni tenisztorna nyitónapja előtt is jelezte, hogy sérülés hátráltatja, de akkor még nem árult el részleteket. Azóta kiderült, hogy tesztelni akarta, mire képes a teste, s az nem ment át a próbán. Wimbledon egyik esélyesének visszalépése nem érinti jól a briteket, de igazán amiatt aggódnak, hogy nehogy Andy Murray is Szabalenka útját legyen kénytelen követni. A kétszeres wimbledoni bajnok Murray kedden játszana, de hétfő estére ígért végleges döntést az indulásáról. Marozsán Fábián elindult, de már ki is esett: a magyar játékost négy játszmában győzte le a német Jan-Lennard Struff.

London, 2024. július 1.
Marozsán Fábián játszik a német Jan-Lennard Struff ellen a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában 2024. július elsején. Wimbledon esélyes Murray Szabalenka
Marozsán Fábián nem tudott meccset nyerni Wimbledonban (Fotó: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth)

Szabalenka 2021-ben és 2023-ban elődöntőt játszott Wimbledonban, a két menetelés közötti kiíráson pedig fehéroroszként nem indulhatott el. Idén politikai akadály nem lett volna, de a hétfői edzés után az idén harmadik kiemelt Szabalenka bejelentette szomorú döntését.

Szabalenka visszalépett Wimbledontól

– Mindent megpróbáltam, hogy készen álljak, de sajnos a vállam nem együttműködő. Elmentem a határig a mai edzésen, de a stábom elmagyarázta, hogy ha játszom, az tovább ronthat a helyzeten – hangsúlyozta a kétszeres Grand Slam-bajnok fehérorosz teniszező.

Wimbledon előtt Novak Djokovics állapota is kérdéses volt, de ő már komoly célokat fogalmazott meg a tornával kapcsolatban. Andy Murray miatt még aggódhatnak a britek. Wimbledon kétszeres bajnoka utolsó fellépésére készül, de csak hétfő este ígért végleges döntést az indulásáról.

Szabalenka mellett egy másik kiemelt, az orosz Jekatyerina Alexandrova (18.) is visszalépett a tornától, ő betegség miatt. 

Marozsán Fábián kiesett

Marozsán Fábián a hagyományos formában, játék után vett búcsút a tornától. Jan-Lennard Struff ellen egy játszmát ugyan nyert, de összességében a német magabiztosan búcsúztatta a magyar éljátékost.

Kiesett egy kiemelt is, a chilei Nicolás Jarry szettet sem nyert a korábbi wimbledoni elődöntős Denis Shapovalov ellen.

Wimbledon, 1. forduló

Férfi egyes
Struff (német)–Marozsán (magyar) 6:4, 6:7, 6:2, 6:3
Ruud (norvég, 8.)–Bolt (ausztrál) 7:6, 6:4, 6:4
Dimitrov (bolgár, 10.)–Lajovics (szerb) 6:3, 6:4, 7:5
Shapovalov (kanadai)–Jarry (chilei, 19.) 6:1, 7:5, 6:4

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.