„Hol vagytok, Dárdai-gyűlölők?” – ikszelt a Hertha, a Dárdai-fiúk lefokozva

Ikszelt a Hertha futballcsapata az idény második fordulójában a német másodosztályban. A Hamburg otthonában a hajrában kiharcolt 1-1-es döntetlen után két meccsen mindössze egy pontja van a berlini csapatnak a korábbi vezetőedző, Dárdai Pál távozása óta. A korábban alapember, magyar válogatott Dárdai Márton ezúttal is csak csere volt, Dárdai Palkó pedig a meccskeretben sem szerepelt. A szurkolók egy része máris Dárdai Pál gyűlölőin élcelődik.

2024. 08. 10. 22:34
Két meccs után egy pont áll a Hertha neve mellett Dárdai Pál távozása óta, a Hamburg otthonában a hajrában mentett pontot a berlini csapat. Forrás: Hertha / X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly ilyenkor még négy Dárdaival a soraiban szerepelt a Hertha a Bundesliga II-ben: Dárdai Pál volt a vezetőedző, Dárdai Márton és Dárdai Palkó stabil kezdőjátékosok voltak, a legfiatalabb fiú, Dárdai Bence pedig csereként kapott rendre lehetőséget. Ez már a múlt: Bence az élvonalbeli Wolfsburg játékosa lett a nyáron, Pál távozott a csapat éléről, és majd talán elnökként térne vissza rendet tenni.

Dárdai Pál utódja, Cristian Fiél nem kezdett jól a Hertha élén. Fotó: Hertha / X

Dárdai Palkó az edzőmeccseken gólokkal bizonyított az új edzőnek, Cristian Fiélnek, az első fordulóban a Paderborn elleni hazai fiaskón (1-2) még kezdő volt, ám most a Hertha meccs előtti közlése szerint izomsérülés miatt hiányzott a Hamburg elleni meccskeretből. A magyar válogatottal a nyári Európa-bajnokságon szereplő, az előző idényben stabil alapember Dárdai Márton ezúttal is csak a kispadon kezdett. Az ő jövője kérdéses a klubnál, mert állítólag egyelőre nem akarja meghosszabbítani a jövő nyáron lejáró szerződését, így lehet, hogy már a nyáron eladják.

Lefokozva a Dárdai-fiúk?

Január 21-e óta most először fordult elő, hogy a Hertha kezdőjében egyik Dárdai fiú sem kapott helyet, akkor a Düsseldorf elleni bajnoki 2-2-re végződött, és azóta zsinórban 18 meccsen valamelyikük legalább ott volt a kezdőben mindig. A Fiél-éra második meccsén rögtön megesett, hogy egyikük sem.

Nem indult jól a Hertha új korszaka, a Paderborn elleni vereség után a Hamburg is már a 11. percben megszerezte a vezetést ellene. Sokáig úgy tűnt, ez is marad a végeredmény, ám a berliniek a hajrában, a 86. percben Kenny góljával kiegyenlítettek, így döntetlent értek el a legutóbbi negyedik helyezett otthonában. Két forduló után egy pontja van a Herthának, ami minden csak nem álomrajt.

Hol vagytok, Dárdai-gyűlölők? Fotó: Facebook

A közösségi médiában a Hertha egyik szurkolói csoportjában már meg is jelentek azok a hangok, amelyek Dárdai Pál mellett állnak ki. „Hol vagytok, Dárdai-gyűlölők?” – tette fel a kérdést egyikük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.