A Fehérvár edzője fenyegetőzött, a klub volt játékosa boldog volt

A magyar klubok közül elsőként a Fehérvár számára ért véget a nemzetközi szereplés. A Vidi az azeri Szumgajit kiejtése után a ciprusi Omoniával már nem bírt, 3-0-s összesítéssel búcsúzott a Konferencialiga selejtezőjétől. A Fehérvár vezetőedzője, Pető Tamás nem finomkodott a kiesés után tett nyilatkozatában, s vélhetően az öltözőben még kevésbé teszi.

2024. 08. 15. 8:50
Pető Tamás Labdarúgó Konferencialiga selejtező - Fehérvár FC Omonia
Pető Tamás elárulta, lesznek következményei az Omonia elleni játéknak Fotó: MTI/Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pető Tamás, a Fehérvár vezetőedzője nagyon mérges volt. A ciprusi Omonia az 1-0-s hazai győzelem után Magyarországon 2-0-ra nyert, azaz összességében magabiztosan ejtette ki a magyar csapatot a Konferencialiga selejtezőjének harmadik fordulójában. Az igazi gond azonban a Fehérvár mestere szerint csapata hozzáállása volt.

Lang Ádám Labdarúgó Konferencialiga selejtező - Fehérvár FC Omonia
A Fehérvár korábbi játékosa, Lang Ádám volt csapata ellen ünnepelhetett továbbjutást (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

– Nagyon messze voltunk attól, amit a felkészülés alatt tudtunk mutatni. Egy csapat nem engedheti meg magának, hogy ilyen játékot produkáljon, mint ami az első félidőben volt.

A fáradtságot el lehet tüntetni motivációval, akiben meg nincs motiváció, nem fog játszani. Ennek a teljesítménynek lesznek következményei

hangsúlyozta a mérkőzés után Pető Tamás.

Lang Ádám a kispadon ült a Fehérvár ellen

Egyetlen magyar játékos lehetett boldog a Fehérvár kiesése után, igaz, ő sem maradéktalanul: Lang Ádám a kispadról figyelte, ahogy az Omonia magabiztosan továbbjut a védő korábbi csapata ellen. Lang Ádám a párharc első meccsén kilenc percet játszott.

– Domináltuk a mérkőzést, szépen tartottuk a labdát. A Fehérvárnak voltak szép támadásai, de vége nem igazán volt a játékuknak, nem volt rajtunk nagy nyomás, amikor nálunk volt a labda. Két meccs alapján megérdemelten mentünk tovább – mondta Lang Ádám, akinek csapata a horvát Osijek vagy az azeri Zira ellen játszik majd azért, hogy a Konferencialiga főtábláján szerepelhessen.

A Fehérvár az első magyar kieső

Öt év után először fordult elő, hogy minden magyar kupacsapat továbbjutott legalább egy párharcból a nyári selejtezők során. A Fehérvár az azeri Szumgajit kiejtése után a második akadályban már elbukott, így biztosan nem szerepel főtáblán.

A Ferencváros viszont igen, az Európa-liga-szereplésért a feröeri Klaksvík vagy a bosnyák Banja Luka lesz az ellenfele, s kudarc esetén is ott lenne a Konferencialiga főtábláján. A Paks a Kl-főtábláért a cseh Mladá Boleslav vagy az izraeli Hapoel Beer-Sheva ellen mérkőzik, a Puskás Akadémia csütörtökön játszik azért, hogy szintén érdekelt legyen a Kl-playoff-körben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.