Guardiola segítene a Barcelonának, de ezt egy futballistának is akarnia kell

Különös utat járhat be Ilkay Gündogan. A német középpályás tavaly nyáron szerződése lejártával ingyen távozott, s lett a Manchester City helyett a Barcelona játékosa. Gündogan idén ugyanezt az utat fordított irányban teheti meg, Pep Guardiola tárt karokkal várja vissza Manchesterbe, de Hansi Flick, a Barcelona vezetőedzője is szívesen marasztalná honfitársát.

2024. 08. 21. 11:12
Paris Saint-Germain v FC Barcelona: Quarter-final First Leg - UEFA Champions League 2023/24 Ilkay Gündogan Barcelona Manchester City
Lehet, hogy Ilkay Gündogan (jobbra) már nem sokáig lesz a Barcelona játékosa Fotó: NurPhoto via AFP/IBRAHIM EZZAT
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona háza táján évek óta ugyanarról lehet olvasni az idény kezdetén: sikerül-e regisztrálni az új érkezőket. A La Liga 2024/25-ös kiírásának első fordulóját az Európa-bajnok spanyol válogatott egyik hőse, Dani Olmo kihagyta, pénzügyi okokból egyelőre nem vetheti be őt a Barcelona új vezetőedzője, Hansi Flick. Ilkay Gündogan egészségügyi okokból nem játszott a Valencia elleni nyitányon, de lehet, hogy már nem is sokáig lesz a katalánok játékosa: Pep Guardiola tárt karokkal várja vissza, hogy Gündogan ismét a Manchester City játékosa legyen.

Pep Guardiola Manchester City Barcelona Ilkay Gündogan
Pep Guardiola alig várja, hogy Ilkay Gündogan visszatérjen (Fotó: AFP/Justin Tallis)

Gündogan tavaly nyáron ingyen távozott Manchesterből Barcelonába, s most fordított irányban újra ingyen teheti meg ezt az utat.

Az ismert transzferguru, Fabrizio Romano szerint Guardiola már korábban áldását adta Gündogan érkezésére, csak a német középpályáson múlik, hogy visszatér-e Angliába.

Az biztos, hogy az új idényben Gündogan már csak a klubjára koncentrál, a válogatottságot az Eb után lemondta, s Romano legfrisebb bejegyzése alapján a Barcelonától is távozik, visszatér Manchesterbe.

A Barcelona edzője csak az érzéséről beszélt

Gündogan agyrázkódás miatt hagyta ki a Barcelona idénybeli első bajnokiját, de a katalánok új vezetőedzőjét, Hansi Flicket már kérdezték honfitársa esetleges távozásáról.

– Mindenről beszéltünk, de hogy mit, az köztünk marad, nem tartozik másra. Az az érzésem, hogy maradni fog – mondta Flick.

Bár Gündoganért nem kapna pénzt, a német fizetésével is sokat spórolhat a Barcelona, amely a klub anyagi helyzete és a La Liga pénzügyi szabályzata miatt egyelőre nem tudta regisztrálni a Lipcséből igazolt Dani Olmót.

Guardiola tehát Gündogan megszerzésével segíthetne volt klubján, bár aligha ez motiválja a Manchester City edzőjét.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.