Gyászol a futballvilág, elhunyt Sven-Göran Eriksson

Ma 76 éves korában elhunyt Sven-Göran Eriksson, az angol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Eriksson gyógyíthatatlan betegségben szenvedett.

2024. 08. 26. 14:45
Liverpool Legends' manager Sven-Goran Eriksson applauds the fans following the Legends football match between Liverpool Legends and Ajax Legends at Anfield in Liverpool, north-west England on March 23, 2024. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Fotó: Europress/AFP/Oli Scraff
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svéd szakember – aki családja körében halt meg Stockholmban – gyógyíthatatlan hasnyálmirigyrákban szenvedett, amelyet nyolc hónapja diagnosztizáltak nála. Sven-Göran Eriksson 2001 és 2006 között csaknem öt évig volt az angol válogatott szövetségi kapitánya, emellett a Premier League-ben a Manchester Cityt és a Leicester Cityt irányította. Szigetországi szerepvállalásán túl többek között az AS Roma, a Fiorentina, a Benfica, a Sampdoria és a Lazio trénere is volt, továbbá dolgozott a mexikói, az elefántcsontparti és a Fülöp-szigeteki válogatottnál is.

A Liverpool valóra váltotta Eriksson álmát

Március középén írtunk arról, hogy egy jótékonysági gálameccsen a Liverpool legendái az Anfielden 0-2-ről fordítva 4-2-re legyőzték az Ajax legendáit, a Vörösök kispadján a hazaiak edzői teamjének tagja volt Sven-Göran Eriksson is, aki már korábban elmondta, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved, s mindig nagy álma volt, hogy leülhessen a Pool kispadjára. S valóra válhatott az álma…

Ma a Liverpool is megrendülten búcsúzik tőle.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.