Lisztes Krisztián egészen mélyre kerülhet, innen Marco Rossi sem fogja hívni

A korábbi információkkal ellentétben úgy tűnik, Lisztes Krisztiánt mégsem adja kölcsön az Eintracht Frankfurt. Ezt azonban nem tekinthetjük jó hírnek. Ahelyett, hogy a tizenkilenc éves Lisztes Krisztián Belgiumban vagy éppen a német másodosztályban játszana, a Kicker szerint a német negyedik liga várhat rá.

2024. 08. 29. 17:07
Erstes Training von Eintracht Frankfurt vor der Saison 2024/25 Krisztian Lisztes (Eintracht Frankfurt, 23). Trainingssta
Lisztes Krisztián a Frankfurt negyedosztályú tartalékcsapatában futballozhat Fotó: IMAGO/Kessler-Sportfotografie
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lisztes Krisztián szinte a teljes előző szezont úgy játszotta végig a Ferencváros színeiben, hogy már közismert volt: a fiatal támadó 2024 nyarától az Eintracht Frankfurt játékosa lesz. Arra nyilván nem lehetett számítani, hogy Lisztes tizenkilenc évesen azonnal alapember lesz a Bundesliga középmezőnyének elejéhez tartozó klubnál, nem volt meglepő, amikor az esetleges kölcsönadás szóba került vele kapcsolatban. A Kicker szerint azonban Lisztes Krisztián maradt Frankfurtban – a tartalékcsapatban.

Lisztes Krisztián az Újpest elleni győztes mérkőzést követően elbúcsúzott a Ferencváros Eintracht Frankfurt negyedosztály
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vajon Lisztes Krisztián már bánja, hogy hamar búcsút intett a Ferencvárosnak? (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

Az elismert német szaklap részletes elemzést készített arról, hogy az átigazolási időszak hajrájában milyen játékosmozgások várhatók a Frankfurtnál. A Kicker lényegében biztosra veszi, hogy a klub nem adja kölcsön Lisztest.

Lisztes Krisztián: irány a negyedosztály?

A német lapnál úgy tudják: az az Eintracht Frankfurt elképzelése, hogy a magyar támadó az első csapattal edzve kerül a Bundesligához szükséges fizikai állapotba, a meccsrutint viszont a negyedosztályban (Regionalliga) szereplő tartalékcsapatban gyűjti majd.

A Kicker a Frankfurt másik magyar játékosáról nem tesz említést. Az erre az idényre profiszerződést kapott tizennyolc éves Fenyő Noah az előző két fordulóban már játszott az Eintracht negyedosztályú tartalékcsapatában, amely öt meccs alatt gyűjtött egy ponttal a liga utolsó helyén áll.

Mikor lesz válogatott Lisztes Krisztián?

Visszatérve Lisztesre: a tizenkilenc éves támadót a nyári Európa-bajnokság előtt a tartalékok közé nevezte Marco Rossi, akik közül végül senkit nem kellett beemelnie a huszonhat fős keretbe.

Rossi hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a válogatott kerettagok rendszeresen játsszanak klubjukban, s ez vissza is köszönt a szövetségi kapitány által kedden ismertetett névsorban, amelyben Lisztes nem is szerepelt.

A támadó azonban vélhetően azzal sem kerül közelebb a kerettagsághoz, ha a német negyedosztályban kezdi gyűjteni a játékperceket.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.