Hiába Mikler remek védései, pont nélkül maradtunk Dánia ellen

Vezetett is, végül háromgólos vereséget szenvedett, 28-25-re kikapott Dániától a magyar férfi kézilabda-válogatott a párizsi olimpia kézilabdatornájának pénteki játéknapján. A csapatba visszatért kapus, Mikler Roland remek védéseket mutatott be. A továbbjutás kérdése a csoportkör utolsó, Franciaország elleni meccsén dől majd el.

2024. 08. 02. 10:32
IMG_7489
Küzdött, de Dánia ellen is pont nélkül maradt a magyar férfi kézilabda-válogatott az olimpián. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utolsó két csoportmeccs eredményétől függetlenül már negyeddöntős, az olimpiai tornán három forduló után hibátlan Dánia a továbbjutásra hajtó, legutóbb drámai körülmények között vereséget szenvedő Magyarország ellen – ez volt a felállás a péntek reggeli találkozó előtt. A két együttes ezt megelőzően a tavalyi világbajnokság 2023. januárban lejátszott negyeddöntőjében találkozott egymással, akkor 40-23-ra nyertek a dánok. A pénteki találkozó előtt Chema Rodríguez szövetségi kapitány három helyen változtatott: a veterán kapus, Mikler Roland, valamint Hanusz Egon és Rosta Miklós került be csereként a keretbe, Palasics Kristóf, Imre Bence és Szita Zoltán pedig ki.

Mikler Roland (világoskékben) újra tétmeccsen léphetett pályára a magyar válogatottban (Fotó: Csudai Sándor)

 

Hullámzó első félidő

Ancsin Gábor góljával még az 1. percben megszerezte a vezetést Magyarország. Ezt követően Mikler Roland egy védéssel jelentkezett, ám hamarosan egalizáltak a dánok. A 10. percben már Dánia vezetett 6-2-re. A magyar csapat ekkor több hibával játszott, támadásban is pontatlan volt, emellett könnyű labdákkal „segítette” ellenfelét. Hiába fogott három ziccert is Mikler, hamar hátrányba került a magyar együttes.

Ilyen előzmények után a 15. minutumban felcsillant a remény, amikor sikerült feljönni 8-7-re. A dán szövetségi kapitány ekkor időt is kért, az újrakezdést követően pedig visszaállt a kétgólos differencia. A 19. percben Bodó Richárd gólja után már 9-9-et mutatott az eredményjelző, sőt, a dánok elrontott középkezdése után a vezetésért is támadhattunk, ám Fazekas Gergő nem tudott élni az eséllyel. A következő támadásnál már igen, Bodó újabb találatával 10-9-re vezettünk!

Bodó Richárd gólja után vezettünk is (Fotó: Csudai Sándor)

A játékrészből hátralévő 10 percben kettővel is elhúztunk, az utolsó percben azonban Dánia megfordította az állást – 16-14-re vezetett az ellenfél.

 

Le kell győzni a franciákat 

Egy-egy védéssel és góllal folytatódott a meccs, majd közel négy percig egyik fél sem talált a kapuba. Később percek alatt elléptek a dánok, a 43. percben 21-17-re vezettek. Az utolsó 10 perchez közel ötre nőtt a fór, innen pedig már nem volt visszaút. Mikler Roland 14 védéssel zárt, de ennek ellenére is 28-25-ös vereséget szenvedett a magyar férfi kézilabda-válogatott.

Az ellenfelek pénteki eredményeitől függetlenül kijelenthető: a magyar csapat sorsa a saját kezében van, helyzete azonban nem könnyű, a csoportkör utolsó fordulójában, augusztus 4-én, vasárnap a szintén a továbbjutásra hajtó házigazdát, Franciaországot kéne legyőzni a legjobb nyolc közé kerülésért.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.