A Ferencváros sportolója kiakadt: bemocskolták a sportág lényegét

Molnár Attila volt a három magyar atléta egyike, aki az olimpiai szint teljesítésével kvalifikálta magát Párizsba. A Ferencváros futója vasárnap este a 400 méteres síkfutás előfutamában 45,24-es eredményt ért el, s nem jutott azonnal az elődöntőbe, de a hétfői reményfutamban még ezt kiharcolhatja. Molnár Attila egyértelműen kifejtette: nem tetszik neki a World Athletics által az olimpiára bevezetett lebonyolítási rendszer.

2024. 08. 04. 20:04
Székesfehérvár 20240709 Atlétika 2024 Gyulai István Memoriál nemzetközi atlétikai verseny Fotó Török Attila Nemzeti Sport Molnár Attila olimpia 2024
Molnár Attila Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Attila a tavalyi budapesti világbajnokságon elődöntőbe jutott, az idei római Eb-n hatodik lett 400 méteres síkfutásban. Vasárnap este az olimpián is bemutatkozott a versenyszámban. Az előfutamokból az első három helyezett egyenes ágon jut az elődöntőbe, a többiek az újonnan bevezetett reményfutamokban vetélkedhetnek a maradék helyekért.

Róma, 2024. június 9.
Molnár Attila (b) a férfi 400 méteres síkfutás középfutamában a római atlétika Európa-bajnokságon 2024. június 9-én.
Molnár Attila a reményfutamban folytatja, nem ért egyet az olimpia lebonyolításával (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Molnár Attila a négyes pályán futott a nevek alapján legerősebb, sorrendben a második előfutamban, s 45,24 másodperccel a hatodik helyen ért célba, így hétfő délelőtt reményfutam vár rá.

Behozták ezt az új szabályt, véleményem szerint legalább ilyen hamar kellene eltörölni

– reagált erre az interjúzónában a Ferencváros futója.

Molnár Attila mindent kiadott magából

Molnár szerint az olimpiára bevezetett lebonyolítással megnőtt a szerencsefaktor, s kétségtelen: míg ő a futamában hatodik lett 45,24 másodperccel, az első futamból 45,46-os idővel is elődöntőbe lehetett jutni. Tegyük hozzá: ha az eddigi rendszer lett volna érvényben, s a futamok három-három leggyorsabbja mellett a hat legjobb időeredmény tulajdonosai lépnek tovább, akkor Molnár éppen egy hellyel maradt volna le az elődöntőről.

– Az idővel való továbbjutással mindenkinek bele kellett adnia mindent végig, most viszont elindult a taktikázás.

Én mindig úgy állok oda a rajtgépbe, hogy akkor most tessék meghalni, ez most is így történt, és a hétfői reményfutamban is így lesz.

Akik viszont taktikáztak, azoknak a reményfutamban több energiájuk lesz, nekem ez így kicsit bemocskolja a „mindent adjál ki magadból a célvonalig” hozzáállást – kritizálta tovább a rendszert Molnár Attila.

Molnár Attila bejut az elődöntőbe?

Hétfő délelőtt a reményfutamokból hat versenyző jut még be a kedd esti elődöntőbe. Molnárnak továbbra is az a célja, hogy ezt elérje, de kiemelte: sok múlik majd ismét a futambeosztáson.

Molnár ezt akkor még nem tudta, de a négy legjobb előfutamos idő birtokosa közül három ugyanabba reményfutamba került, ami csak tovább erősítheti a magyar versenyző véleményét.

– Ha továbbjutok, akkor egy futammal több lesz a lábamban, mint a mezőny legtöbb tagjának. Ez ugyanúgy unfair, mint a kiemelés az Európa-bajnokságon, csak akkor annak a jó oldalán voltam. Akkor is azt gondoltam, hogy unfair, hogy nekem eggyel kevesebbet kellett futnom. Mindenkinek ugyanannyi esélyt kellene biztosítani, nem tudom, mit szeretett volna ezzel a World Athletics – mondta Molnár Attila.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.