Mindkét Kinga visszatér, svéd panasz: a két klasszis nem hálhat együtt

Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a várakozásoknak megfelelően visszacserélte a keretbe Janurik Kingát és Debreczeni-Klivinyi Kingát a Svédország elleni negyeddöntőre. A kedden 17.30-kor kezdődő meccs előtt a svédek két világklasszisa, Nathalie Hagman és Jamina Roberts különös panasszal élt: nem hálhatnak együtt Lille-ben.

2024. 08. 06. 9:09
Janurik Kinga
Janurik Kinga Angola ellen fontos védésekkel járult hozzá a döntetlenhez Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Golovin Vlagyimir a Hollandia elleni, lényegében tét nélküli utolsó csoportmérkőzésre Debreczeni-Klivinyi Kingának és Janurik Kingának pihenőt adott  A Svédország elleni negyeddöntőre a magyar válogatott két rutinos, egyaránt 32 éves játékosa visszatér. Klivinyi Kácsor Gréta, Janurik pedig a szintén kapus Szemerey Zsófi helyére kerül vissza. A harmadik kimaradó Bordás Réka, így Füzi-Tóvizi Petra mellett Pásztor Noémi lesz a másik beálló.

Debreczeni-Klivinyi Kinga
Debreczeni-Klivinyi Kinga kapura tör a spanyolok ellen. Fotó: Csudai Sándor

A magyar válogatott részben éppen a svédek elleni sikernek köszönheti, hogy kijutott a párizsi játékokra, áprilisban, a debreceni olimpiai selejtezőn 28-25-re legyőztük a svédeket.

Golovin: Teljesen más mérkőzés 

Golovin Vlagyimir szerint ennek nincs különösebb jelentősége a negyeddöntőre hangolva.

– Ez teljesen más mérkőzés lesz, mint ami volt akkor – kerülte meg a kérdést.

Miként korábban utaltunk rá, a magyar válogatott szerencsésnek mondhatja magát, amiért az A csoport élén végző skandináv trióból a gólkülönbség miatt Svédországot kapta ellenfélként.

Hagman és Roberts, az elválaszthatatlan svéd páros

A svédek nem nyilvánítottak véleményt a párosításról, őket teljesen más probléma foglalkoztatja. A csapat két klasszisa, Nathalie Hagman és Jamina Roberts amiatt panaszkodott, hogy Lille-ben, ahol a negyeddöntőkkel folytatódik a torna, nem alhatnak együtt. A párizsi olimpiai faluban, mint oly sokan, a svédek is úgy voltak elhelyezve, hogy négy kétágyas szoba alkotott egy apartmant egy közös társalgóval. Hagman és Roberts pedig már hosszú évek óta hálótársak a válogatottban.

Nathalie Hagman és Jamina Roberts, kézilabda, svédország
Nathalie Hagman és Jamina Roberts. Fotó: Petter Arvidon/Bildbyran

De csak a válogatottban. Roberts férjezett, már édesanya, Hagmannak pedig egy másik svéd játékos, a válogatottból az olimpiára kimaradt Daniela de Jong a kedvese. (A svédek cikkeztek is arról az olimpiai selejtező előtt, hogy nálunk gendertörvényt hoztak, emiatt kényelmetlenül érezhetik magukat.)

– Mindketten sokat beszélünk, ezért szeretünk együtt lenni – árulta el Hagman, miért is ragaszkodnak egymáshoz Robertscel.

A svédek leleményesek, talán ezt is megoldják. Az olimpiai faluban egyedül a matracra panaszkodtak, s gyorsan elugrottak az Ikeába, hogy élvezzék a megszokott kényelmet.

A Magyarország–Svédország negyeddöntő kedden 17.30-kor kezdődik.

Janurik Kinga így készült az olimpiára:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.