Újabb drámai kézilabdás csata, lefagytunk a hosszabbításra

A magyar női kézilabda-válogatott hosszabbításban 36-32-re elvesztette a Svédország elleni negyeddöntőt, így búcsúzik a párizsi olimpiától. A végig szoros meccsen a szünetben a svédek egy góllal vezettek (15-16), a rendes játékidő végén 29-29 volt az állás. A hosszabbításra sajnos lefagyott Golovin Vlagyimir csapata, sima vereség lett a vége.

2024. 08. 06. 18:46
KLUJBER Katrin, magyar kézilabda-válogatott, Svédország, negyeddöntő, olimpia 2024
Lille, 2024. augusztus 6. Klujber Katrin a 2024-es párizsi nyári olimpia nõi kézilabdatornájának negyeddöntõjében játszott Magyarország - Svédország mérkõzésen Lille-ben, a Pierre Mauroy Stadionban 2024. augusztus 6-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első percekben Böde-Bíró Blanka kottából olvasta a svéd lövéseket, nagy kár, hogy nem sikerült ezt kihasználni, a magyar támadójáték is akadozott. 6-6-ig fej fej mellett haladt a két csapat, akkor a svédek elléptek két góllal. Golovin Vlagyimir időt kért, de ekkor még ez sem használt, a svédek előbb három góllal (7-10), majd néggyel is (9-13) vezettek. Ezután viszont új lendületet vett a magyar válogatott, Klujber Katrin mellé felzárkózott Vámos Petra is, feljöttünk egy gólra. Sőt, többször támadhattunk az egyenlítésért, de a szünetben maradt a közte egy, 16-15-re vezettek a svédek.

VÁMOS Petra, magyar kézilabda-válogatott, Svédország, negyeddöntő, olimpia 2024
Vámos Petra bátran vállalkozott Fotó: MTI/Illyés Tibor

A második félidőben 18-18-nál sikerült először egalizálni, ami után egészen a hajráig nem is volt nagyobb a különbség egy gólnál. A 43. percben 22-22 volt az állás. A magyar válogatott többször is emberelőnyben támadhatott, de sajnos nem igazán tudott élni ezzel a lehetőséggel.

Az utolsó tíz perc 25-25-ös döntetlenről kezdődött. Aztán az utolsó öt (27-27) és kettő is (28-28).

59:20 percnél Golovin Vlagyimir időt kért. Ezután Vámos Petra vállalkozott betöréssel és betalált, 15 másodperccel a vége előtt 29-28-ra vezettünk. A svédek is időt kértek, Hagmanra jött ki a figura, Böde-Bíró Blanka sajnos nem látta az egyébként nem túl pontos lövést, amely így gól lett. 29-29 a vége, helyesebben a rendes játékidő, következik a hosszabbítás.

Mint utóbb kiderült, ez volt az elszalasztott nagy esély, ezt a támadást kellett volna kivédekezni.

A ráadás első öt percében sajnos lefagyott a magyar válogatott, támadásban semmi sem sikerült, elhúztak két góllal a svédek (29-31). A folytatásban már négy is volt közte, a svédek végül 36-32-re nyertek.

Kézilabdában a férfiak után sajnos a nőknek is véget ért az olimpia.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.