A mémgyárosok kedvence lett az olimpiai ezüstérmes „bérgyilkos”

Egy 51 éves török sportlövő lett a párizsi olimpia eddigi legnépszerűbb figurája. Elismerésre méltó, hogy Yusuf Dikec párospartnerével, Sevval Ilayda Tarhannal ezüstérmes lett a 10 méter légpisztoly keddi vegyes csapatversenyében, de az internet népét főleg a férfi stílusa nyűgözte le.

2024. 08. 01. 13:46
Az ezüstérmes török Savval Ilayda Tarhan (balra) és Yusuf Dikec a 2024-es párizsi nyári olimpia 10 méteres légpisztoly vegyes páros versenyének eredményhirdetésén a chateauroux-i lőtéren
Az ezüstérmes török Savval Ilayda Tarhan (balra) és Yusuf Dikec a 2024-es párizsi nyári olimpia 10 méteres légpisztoly vegyes páros versenyének eredményhirdetésén a chateauroux-i lőtéren Fotó: MTI/AP/Manis Szvarup
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Yusuf Dikec és Sevval Ilayda Tarhan a szerb Zorana Arunovics, Damir Mikec duó mögött ezüstérmes lett a 10 méteres légpisztoly vegyes csapatversenyében a párizsi olimpián. Ez a hír elárasztotta a közösségimédia-felületeket. Hogy miért?

Yusuf Dikec egy 51 éves török férfi. Míg ellenfelei segédeszközök hadát használja versenyzés közben, a speciális szemüveg és a füldugó általános kellék, addig az ő esetében ilyenről szó sincs, egy szál pólóban, a saját szemüvegében állt ki. A lazaságával lett az internetezők kedvence, a bal kezét zsebre vágta, úgy lőtt magának érmet.

– Ne gondolják, hogy a török szövetség nem lát el minket a megfelelő eszközökkel! Én döntöttem úgy, hogy nem használom őket. Mindenki úgy lő, hogy az egyik szemét becsukja. Én sokat kísérleteztem, és arra jutottam, hogy két szemmel jobban megy, ráadásul így egészségesebb is. A kezemet pedig nem azért teszem zsebre, hogy kitűnjek, hanem így kényelmesebb – árulta el Dikec.

Segédeszközökre nincs szükség, de egy zseb elkel:

A nem mindennapi sportlövő, vagy egyesek szemében a világ legismertebb embere beindította a mémgyárosok fantáziáját.

A törökök egy bérgyilkost küldtek az olimpiára?

Ha a dohányzás megengedett lenne az olimpián, Dikec valószínűleg így versenyzett volna:

A sportlövő a mozivásznon is megállná a helyét:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.