Szergej Rebrov elismerte, hogy a Fradi ellen fordulna

Jelenleg az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként dolgozik Szergej Rebrov, aki arról nyilatkozott hazájában, hogy súghat a Dinamo Kijevnek a Ferencváros ellen az Európa-liga főtábláján. Néhány éve még az Üllői úti B közép skandálta, éljenezte Rebrov nevét, aki azonban viharosan távozott Magyarországról.

2024. 08. 31. 14:47
REBROV, Szerhij
Szergej Rebrov itt még a Fradi vezetőedzőjeként. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Rebrov 2018 és 2022 között volt a Fradi vezetőedzője, 133 meccsen irányította a klubot, és óriási szerepe volt abban, hogy a csapat visszatért az európai vérkeringésbe, hiszen 2019-ben hosszú idő után ő juttatta először főtáblára a csapatot egy nemzetközi kupában, akkor az Európa-ligában, majd 2020-ban a Bajnokok Ligája-csoportkör is összejött az irányításával, amire azóta sem volt példa. Nem csoda, hogy akkoriban a Fradi B közép skandálta Rebrov nevét a meccseken, ám két éve az ukrán viharos körülmények között távozott.

REBROV, Szerhij
Rebrov a BL-ben is vezette a Fradit. Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Most azért került újra kapcsolatba Rebrov és a Fradi neve, mert a magyar bajnokot összesorsolták a Dinamo Kijevvel az El főtábláján. Ukrajnában pedig megkérdezték a korábban a Ferencvárost is irányító szövetségi kapitányt, mi a véleménye volt klubjáról.

– A Ferencváros természetesen egy nagyon kemény csapat. Néztem a Borac Banja Luka elleni meccsüket. Igen, elég nehezen jutottak be a főtáblára, de elég sok minőségi játékosuk van. Abból az időből, amikor én irányítottam a Ferencvárost, két-három játékos maradt. Többször edzőt váltottak. Mára egy teljesen más csapat, de ha Olekszandr Sovkovszkij, a Kijev edzője kérdez a klubról, természetesen szívesen megosztom vele az információimat – idézte az ukrán szakembert az ulloi129.hu.

Rebrov, a Fradi és az élete klubja

Rebrov tehát készséggel súgna a Fradi ellen, lényegében felajánlotta szolgálatát a Dinamónak. De ne legyünk igazságtalanok, Rebrov számára a Dinamo az élete klubja, azelőtt ott is volt edző három évig, játékosként pedig 360 meccsen öltötte magára a kijevi mezt, sehol máshol nem szerepelt ennyit karrierje alatt.

Érdekesség, hogy amikor Rebrov a Fradi edzője volt, 2020-ban a BL-csoportkörben is találkozott a Dinamóval, akkor a zöld-fehérek az egyetlen pontjukat az ukránok ellen szerezték a hazai pályán elért 2-2-vel. Most az El-ben idegenben, Kijevben kell majd helytállnia a Fradinak a Dinamo ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.