Buta hiba... Van-e visszaút a Fradi válogatott játékosának?

Botka Endre a 2024–25-ös idényben csupán másodszor, a nemzetközi porondon pedig először kezdett a Ferencvárosban az Anderlecht elleni Európa-liga-mérkőzésen. Sajnos nem tudott élni a lehetőséggel, eleve gyengén ment neki a játék, ráadásul büntető szárad a lelkén, és még sárga lapot is kapott egy indulatos belépőért. Ne szépítsük, pályafutása egyik leggyengébb meccsét játszotta a Fradiban a 2-1-re elvesztett találkozón. Nincs könnyű helyzetben, hiszen érezhetően nem tartozik Pascal Jansen vezetőedző kedvencei közé. Botkának össze kell kapnia magát, mert Makreckis sérült, így szükség van rá a Fradiban és persze a válogatottban is.

2024. 09. 26. 17:39
Botka Endre
Botka Endre nem tartozik Pascal Jansen kedvencei közé Forrás: Fradi.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy buta hiba miatt növelték előnyüket a hazaiak – Pascal Jansen, a Ferencváros holland vezetőedzője név szerint nem említette, de ki másra célzott, mint Botka Endrére, amikor az Anderlecht elleni Európa-liga-találkozó után nyilatkozva felelevenítette a második gólt.

Botka Endre, Anderlecht (BEL) v Ferencváros (HUN), Európa-liga
Botka nem bírt az Anderlecht támadóival. Fotó: AFP

Buta hiba... A sportot, a labdarúgást is behálózó píszí korában ez bizony súlyos elmarasztalás. És még csak azt sem mondhatjuk, hogy Pascal Jansennek nincs igaza. A 66. percben Botka túl könnyen megadta magát Edozie-nak, ám fölösleges volt akasztania az Anderlecht angol csatárát, mert mindez a tizenhatos csücskénél történt, nem volt gólhelyzet, ráadásul egylépésnyire voltak a társak, akik besegíthettek volna.

Sárga lappal tetézte a hibáját

S ha már butaság... Az sem volt éppenséggel okos megmozdulás, ahogy a 73. percben Botka durván odalépett Angulónak, örülhetett, hogy megúszta sárga lappal. Pascal Jansen három perc múlva le is cserélte a válogatott hátvédet.

Botka Endrének a mérkőzésen alig volt jó megmozdulása, gyenge teljesítményét két kirívó hibával tetézte.

Miért nem kedveli Pascal Jansen Botkát?

Tegyük hozzá, Botka nincs könnyű helyzetben. Már az előző idényben, Dejan Sztankovics irányítása alatt is úgy tűnt, hogy elveszítette a Makreckisszel szemben a jobbhátvéd posztért folyó versenyt, Pascal Jansen pedig egyértelműen a lett–tunéziai játékost favorizálja vele szemben.

Botka Endre a 2024–25-ös idényben eddig az öt bajnoki mérkőzés közül kettőn még a meccskeretbe sem került be, egyedül a Nyíregyháza ellen volt kezdőt. A Bajnokok Ligája selejtezőjében a The New Saints ellen 14 percet, a Midtjylland ellen pedig egy félidőt játszott.

Érthetően frusztrálja a mellőzöttség, s noha Marco Rossi meghívta a Nemzetek Ligája első két mérkőzésére, sőt a bosnyákok elleni jó teljesítményt nyújtott, a válogatottban sincs bérelt helye.

Jön a Puskás Akadémia, majd a Tottenham

Csavar a dologban, hogy Makreckis sérült, így elméletileg Botka előtt adott a lehetőség. A Fradi vasárnap a Puskás Akadémiát fogadja az NB I rangadóján, amely a csapat, azonban belül a jobbhátvéd életében is fontos meccs lesz. S nincs megállás, jövő csütörtökön már a Tottenham vendégeskedik a Groupama Arénában.

A Fradi Európa-liga menetrendje

szeptember 25.: RSC Anderlecht (belga)–Ferencváros 2-1
október 3.: Ferencváros–Tottenham Hotspur (angol)
október 24.: Ferencváros–OGC Nice (francia)
november 7.: Dinamo Kijev (ukrán)–Ferencváros
november 28.: Ferencváros–Malmö FF (svéd)
december 12.: PAOK FC (görög)–Ferencváros
2025. január 23.: Eintracht Frankfurt (német)–Ferencváros
2025. január 30.: Ferencváros–AZ Alkmaar (holland)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.