Ezt mondta Debrecenben az edző, akinek Szoboszlai nem volt elég jó

Belgium labdarúgó-válogatottja politikai okokból Debrecenben, nézők nélkül fogadta Izraelt a Nemzetek Ligájában péntek este, és Kevin De Bruyne két góljának is köszönhetően 3-1-es győzelmet aratott. A meccs után Domenico Tedesco szövetségi kapitány értékelt, aki még a Lipcse edzőjeként rendszeresen a kispadra szorította Szoboszlai Dominiket.

2024. 09. 07. 9:33
A Domenico Tedesco vezette belga válogatott Debrecenben győzött. Forrás: uefa.com
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint beszámoltunk róla , Belgium a legnagyobb sztárja, a Manchester City klasszisa, Kevin De Bruyne vezérletével győzelmet aratott Izrael ellen, amelyet azért fogadott Debrecenben, mert több belga város sem vállalta a rendezést, mivel szerintük nem volt garantálható az izraeliek biztonsága. A meccs után Domenico Tedesco értékelte csapata sikerét, akiről Szoboszlai Dominik nem őrizhet szép emlékeket.

Kevin De Bruyne volt a belga nyerőember Debrecenben (Forrás: Uefa.com)

– Amikor félidőben 1-1 volt az állás, az nem biztos, hogy tükrözte a játékot, de miután gólt kaptunk, vesztettünk a magabiztosságunkból, nem voltunk elég élesek, olyan helyzetekben vesztettünk labdát, amelyekben elkerülhető lett volna. A második félidő már egy másik történet volt – nyilatkozta Tedesco, akinek a csapata végül 3-1-re nyert.

A német edző két újoncot is avatott Debrecenben, a Dortmund 18 éves támadója, Julien Duranville és a Celtic 20 éves középpályása, Arne Engels is először lépett pályára a nemzeti csapatban.

– Ez a munkám része, amit kezelnem kell. Egyrészt az eredmény fontos, és nem akarunk a fiatal arcok mögé bújni, másrészt ez a verseny jó lehetőség, hogy megnézzük a tehetségeket ezen a szinten – magyarázta a belga kapitány.

Kicsoda Domenico Tedesco?

Németország egyik legtehetségesebb edzőjének tartották néhány évvel ezelőtt, miután 2018-ban az első idényében ezüstérmes lett a Bundesligában a Schalke élén. A folytatás már nem volt ilyen sikeres, ezután dolgozott a Szpartak Moszkvánál, majd 2021 decembere és 2022 szeptembere között a Lipcse edzője volt.

Akkoriban Gulácsi Péter és Willi Orbán mellett Szoboszlai Dominik is a klub játékosa volt, aki nem élvezte Tedesco teljes bizalmát. Összesen 32 meccsen lépett pályára nála Lipcsében, ami önmagában nem rossz szám, de ha mellétesszük a játékperceket (1398), abból látszik, hogy sokszor csak csereként számolt vele. Szoboszlai Tedesco leváltása és Marco Rose kinevezése után táltosodott meg Lipcsében, aminek az lett a vége, hogy tavaly nyáron a Liverpool 70 millió euróért leigazolta őt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.