A címvédő vendége lesz, Bodó Richárd szerint nyomás nélkül játszhat a Szeged

Mindkét magyar klubra komoly feladat vár a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-csoportkör második fordulójának csütörtöki játéknapján: a Veszprém a PSG-t fogadja, míg a Szeged a címvédő Barca vendége lesz. A szegediek szerdán utaztak el Barcelonába, a csapat magyar válogatott balátlövője, Bodó Richárd útközben nyilatkozott nekünk.

2024. 09. 19. 5:15
Bodó Richárd négy góllal vette ki a részét a Szeged első fordulós győzelméből a BL-ben. Forrás: facebook.com/pickhandball
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Filmnézés, beszélgetés – ki így, ki úgy töltötte a „pihenőidőt”, miután szerda déltájban először Szegedről Budapestre buszozott, majd később, délután a magyar fővárosból Barcelonába már repülővel utazott a OTP Bank-Pick Szeged delegációja. Rá is fért a kikapcsolódás a játékosokra, hiszen az út előtt alaposan meghajtotta a társaságot a nyáron munkába állt svéd vezetőedző, Michael Apelgren, aki hétfőn két, kedden, majd még a szerdai elutazás előtt is egy-egy edzést vezényelt a kerettagoknak.

 

Jól dolgozik együtt a csapat és a stáb

– Kemények és gyorsak az edzések, de az egész csapat jó állapotban van. Új edzőnk van, ezért új a szisztéma is, rengeteget futunk. Sok az újdonság és az új figura, más a tréningek ritmusa, de nagyon jól dolgozik együtt a csapat és a stáb, így jó a hangulat – árulta el lapunknak a 31 éves átlövő, Bodó Richárd.

A szegedieknek minden okuk megvan az örömre, az eddigi akadályokat ugyanis hiba nélkül abszolválta az új idényre alaposan megújult gárda. A bajnokságban az Egert, a Gyöngyöst, a Tatabányát és legutóbb szombaton, idegenben a Dabast is magabiztosan verte meg a Szeged, amely egy hete a német bajnok Magdeburg hazai legyőzésével kezdte meg a szereplését a Bajnokok Ligája B csoportjában. Azon a találkozón a 39 évesen is remek formának örvendő Mikler Roland több bravúrral, Bodó Richárd pedig négy góllal járult hozzá a Szeged 31-19-es győzelméhez.

– Remekelt az egész csapat, különösen Roli, aki extra teljesítményt nyújtott. Magabiztosak voltunk védekezésben, de támadásban is nyugodtan tudtunk játszani. A meccs vége felé, ahogy fáradtunk, előfordultak hibák, de összességében a kezünkben tartottuk a mérkőzést – emlékezett vissza Bodó.

A szegedieknek eddig minden okuk megvan az örömre (Forrás: facebook.com/pickhandball)

 

A Barca a legerősebb, de...

Csütörtökön a Magdeburg elleni meccs­nél is komolyabb kihívás vár a Szegedre, Barcelonában ugyanis a címvédő vár Michael Apelgren csapatára (tv: Sport1, 20.45). A Szegedhez hasonlóan a katalánok is győzelemmel rajtoltak a BL-ben, a Barca a norvég Kolstadot verte meg vendégként 35-30-ra.

– A mi csoportunkban egyértelműen a Barca a legerősebb csapat, de minden erőnkkel azon leszünk, hogy megnehezítsük a dolgát – jelentette ki Bodó Richárd. 

– Igyekszünk megfékezni, próbálunk jól játszani, meglátjuk, ez mire lesz elég. Arra számítok, hogy nem lesz rajtunk nyomás. Mint mindig, csütörtök este is a győzelem lesz a célunk, de tudjuk, nem lesz könnyű dolgunk Barcelonában. Ha sikerül a Magdeburg ellen mutatott játékot megismételni, akkor lehet esélyünk arra, hogy pontot, pontokat szerezzünk.

 

A PSG érkezik Veszprémbe

A magyar bajnok Veszprém HC szintén csütörtökön lép pályára, az ellenfél a Paris Saint-Germain lesz hazai környezetben, a Veszprém Arénában (tv: Sport1, 18.45). Az A csoportban szereplő Veszprém szintén sikerrel kezdett a BL-ben, múlt héten a Füchse Berlin csarnokában nyert 32-31-re.

A vendégségbe érkező Paris Saint-Germain az északmacedón Eurofarm Pelister gárdáját győzte le 31-29-re az első körben, többek között az egyiptomi válogatott Omar Yahia három találatával. A veszprémi szurkolók most először láthatják ellenfélként Yahiát azt követően, hogy a kézilabdázó az előző szezon végén elhagyta a Veszprémet. Rajta kívül nem árt majd odafigyelni Kamil Syprzak és Luc Steins párosára, ők ketten összesen 16 találatot értek el a Pelister ellen (11-5).

Bárhogy is alakul a veszprémi találkozó, a Veszprém – szintén az új évad kezdetén munkába állt – edzője, Xavier Pascual csütörtökön tapasztalhatja meg először a hazai csapat edzőjeként, hogy milyen a Veszprém Aréna hangulata egy BL-meccsen. Az volna az igazi, ha győzelemmel tenné emlékezetessé a premierjét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.