Mbappé nagy napja: győzelmet értek a spanyol ligában szerzett első góljai + videó

A második félidőben szerzett gólokkal a Real Madrid 2-0-ra legyőzte a Real Betist a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójának vasárnap este lejátszott meccsén. Mindkét találatot Kylian Mbappé szerezte, a világbajnok francia először volt eredményes a spanyol ligában.

2024. 09. 02. 8:40
Kylian Mbappé a spanyol ligában is megkezdte a gólgyártást. Forrás: facebook.com/RealMadrid
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gól nélküli első félidőben is megvoltak a Real Madrid és Mbappé helyzetei, a három pont sorsa azonban a második játékrészben dőlt el: a francia előbb a 67. percben egy zseniális átadást követően, majd a 75. minutumban, büntetőből volt eredményes.

 

A negyedik bajnokin tört meg a jég

Az idei nyáron csapatot váltott Mbappé rögtön az első Real-mezben lejátszott tétmérkőzésén, az Atalanta ellen augusztus 14-én lejátszott, 2-0-ra megnyert európai Szuperkupa-meccsen betalált, azóta viszont adós maradt a gólokkal. A Betis elleni, vasárnapi találkozó volt a negyedik spanyol bajnokija, itt szerezte meg az első találatait a spanyol élvonalban.

– Sosem került nyomás alá, ami a gólszerzést illeti. Jó meccse volt, ahogy mindenki másnak is, nagyon jó volt a tizenhatoson belül. Mindenki jól teljesített, Vini pedig kiharcolt neki egy büntetőt. Önzetlen volt, és Rodrygóval együtt nagyon jó viszonyt ápolnak egymással. A gólszerzés fontos Mbappé számára, de a csapat munkáját értékeljük, ami jobb volt, mint az előző mérkőzésen

– mondta el a lefújást követően a Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti, akit a penamadridista.hu idézett.

Sikerével a Real Madrid négy játéknap után nyolc ponttal a pontverseny második helyén áll, hátránya négy pont a 12 pontos FC Barcelona mögött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.