Magyar kémei segítségével készítette fel a Fradi ellen az Anderechtet a belgák edzője

Azért ennél több figyelemre számítottunk a Ferencváros iránt az Anderlecht elleni Európa-liga alapszakaszbeli meccsel kapcsolatban. A helyi újságírókat ugyanis a történelmi múlt ellenére egyáltalán nem érdekelte a szerda esti találkozó, őket maximum az izgatta elsősorban, hogy a Premier League-ben szereplő Southamptontól kölcsönvett Samuel Edozie hogy érzi magát Brüsszelben. A belga csapat újonnan kinevezett edzője elárulta, a mérkőzésre a magyar kapcsolatainak segítségével készült, de kikérte a nem is olyan régen még a zöld-fehéreknél játszó Xavier Mercier véleményét is.

2024. 09. 24. 16:53
A Ferencvárosnak reméljük lesz oka örülni Brüsszelben Fotó: fradi.hu Forrás: Fradi.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bajnoki címvédő FTC már pénteken lejátszotta és 3-1-re megnyerte az MTK Budapest elleni mérkőzését az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában. Nem véletlenül a zöld-fehérek nyitották a hétvégi fordulót, hiszen a csapat számára szerdán, az Anderlecht elleni Európa-liga csoportmeccsel megkezdődik a nemzetközi kupaszereplés. Bármilyen hihetetlen, de a brüsszeli újságírókat egyáltalán nem érdekelte a Ferencváros elleni összecsapás, sokkal inkább arra voltak kíváncsiak, hogy az Angliából érkező futballista, a Premier League-ben szereplő Southamptontól kölcsönvett Samuel Edozie miként érzi magát Belgiumban, vagy éppen milyen tanácsokkal látták el korábbi csapattársai, mielőtt a brüsszeliekhez érkezett.

Az angol támadó – aki hazája korosztályos válogatottjaiban is szerepelt – a közmédia érdeklődésére elmondta, erős csapatnak tartja a Ferencvárost, amely nem véletlenül nyeri sorozatban a bajnokságot és kerül be immáron rendszeresen a nemzetközi kupaküzdelmek főtáblájára. Hozzátette, természetesen készen állnak majd az összecsapásra, amit szeretnének megnyerni.

Még az sem keltette fel a helyiek figyelmét – magyar kollégáikkal ellentétben –, hogy a nemrég ideiglenesen kinevezett 36 éves  David Hubert honnan szerzett be információkat az immár zsinórban hatodik alkalommal is főtáblás zöld-fehérekről. A szakember szerda este a második mérkőzésén dirigálja a brüsszeli csapatot, az Európa-liga alapszakaszának nyitókörében, a bajnokságban a Charleroi elleni gól nélküli döntetlennel mutatkozott be. Hubert nem győzte hangsúlyozni, milyen kevés idejük volt arra, hogy tisztességesen felkészüljenek az összecsapásra, és azt kéri a szurkolóktól, hogy legyenek türelmesek a csapattal, hisz a cél, hogy lépésről lépésre fejlődjenek, nem lehet óriási ugrást várni teljesítményükben.

Az Anderlecht 36 éves edzője korábbi magyar csapattársai segítségét kérte a Fradi ellen     Fotó: IMAGO

Aztán kiderült, hogy jól sáfárkodott azzal a kevés idővel, ami a rendelkezésére állt, ugyanis korábbi belgiumi magyar csapattársai, Tőzsér Dániel, Köteles László és Tóth Balázs révén sok mindent megtudott a Ferencvárosról, illetve a zöld-fehérek korábbi középpályásával, Xavier Mercier-vel is beszélt. Azaz magyar kémek és a Fradi volt középpályása volt a segítségére. Mindenesetre a motivációjukkal nem lesz gond, hiszen mindenki felspanolta magát, hogy a csapat visszatérhet az európai kupaporondra.

A találkozó 21 órakor az osztrák Julian Weinberger sípjelére kezdődik, a mérkőzést az M4 Sport, az m4sport.hu, valamint a Nemzeti Sportrádió és a Kossuth rádió is élőben, ingyen, regisztráció nélkül közvetíti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.