Mesterhármasok fordulója a Nemzetek Ligájában, Haaland vitte be a „győztes tust”

Hétfőn este összesen négy meccset rendeztek a Nemzetek Ligája B-ligájában. Ez a forduló a csatárok napja volt, hiszen ismét villant a norvég gólgép, Erling Haaland, valamint háromszor is beköszönt a szlovén Sesko, valamint a török Kerem Aktürkoglu, míg a walesiek támadója, Kieffer Moore már az első percben betalált a montenegróiak hálójába.

2024. 09. 10. 8:01
Football, Nations League, Kazakhstan - Norway
Erling Haaland betalált az osztrákok ellen, egy gólra van a norvég gólrekordtól Fotó: Reuters/VEGARD GRØTT/Bildbyran/Sipa USA
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn este összesen négy meccset rendeztek a Nemzetek Ligája B-ligájában. Noha a kazahok ellen nem találta meg a góllövő cipőjét Erling Haaland – holott klubedzője, Pep Guardiola szerint csak pisztollyal lehet a támadót megállítani –, az osztrákok ellen ismételten győzelemre vezette a skandinávokat. Tény, hogy önmagához képest a 80. percig semmit nem csinált a norvég gólgép, aztán megvillant, és egy előre vágott labdát lekezelve a hálóba bombázta Norvégia győztes gólját. Igaz, az esetet percekig elemezte a VAR, ám a végén úgy döntöttek a videóbírók, hogy Haaland nem volt lesen. A támadó találatáig 1-1-re állt a meccs, miután Felix Horn Myhre, valamint Sabitzer talált be a hálóba. Haaland 32. alkalommal lőtt gólt a válogatottban, amivel egy találatra került attól, hogy beállítsa a néhai Jörgen Juve 90 éves válogatottbeli gólcsúcsát.

Szlovénia a Sztanyiszlav Csercseszov vezette kazah válogatottat fogadta Ljubjanában, és a norvégok ellen pontot szerző vendégek ezúttal nem bírtak a hazaiak csatárával, Benjamin Seskóval. Az RB Leipzig légiósa ugyanis mesterhármasával eldöntötte a találkozót: rúgott egyet fantasztikus egyéni játék után, egyet kipattanóból, majd szerzett egy harmadikat fejesből. Amennyiben a kazah kapus, Igor Sackij nem véd élete egyik legjobb formájában, bizony nemcsak Sesko, de a csapattársai is betalálhattak volna, ám a hálóőr legalább öt alkalommal mentette meg övéit a további góloktól.

Sesko mesterhármasával szárnyalt Szlovénia (Fotó: talkSport)

Izmirben a törököknek is megvolt a nyerőembere Izland ellen: Kerem Aktürkoglu látványos akció végén lőtt a bal alsóba már a harmadik percben. Noha az izlandiak egyenlítettek Victor Pálsson fejesével a 37. percben, utána beindult az Aktürkoglu-show: előbb 23 méterről bődületes gólt ragasztott Valdimarsson kapujába, majd a Benfica frissen igazolt csatára a kapus fölött átnyesett labdával tette fel a koronát teljesítményére.

A montenegrói Niksicsben vendégszereplő Wales semmit sem bízott a véletlenre, a szigetországbeliek nekiestek a hazaiaknak, és Kieffer Moore már az első percben kihasználta a hazai védelem ordító hibáját, majd két perc múlva a még sokkhatás alatt álló Montenegrónak bevitték a második találatot is, amikor Harry Wilson bombázott 25 méterről a bal felsőbe. A hazai csapat szerencséjére innentől kezdve Wales letudottnak vette a találkozót, és erre kis híján ráfázott. Ugyanis a menet közben magukhoz térő hazaiak a 73. percben a Kisvárdán légióskodó Driton Camaj révén szépítettek, ám hiába nyomott Montenegró a hátralévő időben, az egyenlítés már nem jött össze.

Nemzetek Ligája, B-Liga
3. Csoport

Norvégia–Ausztria 2–1 (Myhre 9., Haaland 80., ill. Sabitzer 37.)
Szlovénia–Kazahsztán 3–0 (Sesko 23., 28., 63.)

4. Csoport
Montenegró–Wales 1–2 (Camaj 73., ill. Moore 1., Wilson 3.)
Törökország–Izland 3–1 (Aktürkoglu 2., 52., 88., ill. Pálsson 37.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.