Nyaktól lefelé lebénult a Real Sociedad magyar futballistája, de felépült

Tavaly nyáron hihetetlenül nehéz időszakon ment keresztül a magyar utánpótlás-válogatott kapus, Tompa Ákos, akit egy súlyos autoimmun betegség támadott meg, ami miatt nyaktól lefelé lebénult, és kerekesszékbe kényszerült. A 17 éves futballista ma már jól van, és Spanyolországban, a Real Sociedad utánpótlásában építi a karrierjét.

2024. 09. 17. 18:36
A Spanyolországban játszó Tompa Ákos egy autoimmun betegség miatt kényszerült kerekesszékbe. Forrás: EM Sports Consulting
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tompa Ákos 2023 óta a Real Sociedad játékosa, a Honvédból szerződött Spanyolországba, de az éve mégsem erről a nagy váltásról szólt az életében, hanem egy pokolian nehéz időszakról. Tavaly nyáron súlyos autoimmun betegség támadta meg a szervezetét, amelynek következtében nyaktól lefelé nem tudott mozogni és kerekesszékbe kényszerült.

Hosszú és embert próbáló rehabilitáció végén azonban az előző idény hajrájában már a pályára is visszatért, a jelenlegi szezonban pedig a Real Sociedad színeiben az U19-es spanyol bajnokság első két fordulójában, a Santutxu (3-1) és az Alavés (0-0) ellen egyaránt a kezdőcsapatban kapott helyet.

– Szerencsére sikerült legyőzni a betegséget, már teljesen egészséges vagyok – árulta el Tompa Ákos, akit az EM Sports hírlevele idézett. – A rehabilitációt Magyarországon kezdtük, majd a kiköltözésem után Spanyolországban fejeztük be. Fokozatosan tértem vissza a csapathoz, az előző idény végén pedig néhány meccsen már lehetőséget kaptam. A nyári felkészülés remekül sikerült, a harmadik számú csapattal dolgoztam végig az edzéseket, úgyhogy jó formában vártam a rajtot.

Tompa az Esterházy Mátyás nevével fémjelzett ügynökség játékosa, amelynek a Liverpool sztárja , Szoboszlai Dominik is a portfóliójába tartozik. Tompa jelenleg Magyarországon tartózkodik, szerdán az U18-as válogatottal lesz fellépése Bosznia-Hercegovina ellen a Telkiben rendezendő felkészülési mérkőzésen.

– Szeretnék minél többet védeni az U19-es csapatban és a magyar utánpótlás-válogatottban, és bízom benne, hogy idővel a Real Sociedad harmadik csapatában is pályára léphetek – fogalmazott a céljairól a fiatal kapus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.