Berúgta a Bajnokok Ligája ajtaját az előző idény meglepetéscsapata

Kiütéses győzelemmel tért vissza a Bajnokok Ligájába a Bayer Leverkusen. A német csapat a Feyenoord vendégeként 4-0-ra nyert az első fordulóban. A másik kora esti meccsen a Benfica ugyancsak vendégként győzött, Belgrádban 2-1-re verte a Crvena zvezdát. Sergej Jakirovic állásába került a Dinamo Zagreb súlyos, 9-2-es veresége a Bayern München ellen.

2024. 09. 19. 21:05
Florian Wirtz
Florian Wirtz ünnepli az első gólját Fotó: AFP/MAURICE VAN STEEN
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Leverkusen az előző idényben minden létező klubrekordot átírt, hónapokon át menetelt veretlenül, s közel állt a triplázáshoz. A Bundesliga-trófeáját és a Német Kupát be is gyűjtötte, az Európa-liga döntőjében azonban 3-0-ra kikapott az Atalantától.

Az új idényt már a Bajnokok Ligájában kezdte meg az európai porondon. Méghozzá parádésan. Nem csupán a klub, s még csak nem is csupán a német, hanem a teljes európai labdarúgás egyik legnagyobb reménysége, Florian Wirtz már az 5. percben megszerezte a vezetést. A 4-0-s végeredmény már szünetre kialakult (Wirtz szerzett még egy gólt), a második félidőben a Leverkusen megkezdhette a felkészülést a hét végi német bajnokira.

A másik csütörtök kora esti meccsen: Crvena zvezda–Benfica 1-2. A többi mérkőzés 21.00-kor kezdődött.

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 1. forduló, csütörtöki mérkőzések

Crvena zvezda (szerb)–Benfica (portugál) 1-2
Feyenoord (holland)–Bayer Leverkusen (német) 0-4
Atalanta (olasz)–Arsenal (angol) 21.00
Atlético Madrid (spanyol)–RB Leipzig (német) 21.00
Brest (francia)–Sturm Graz (osztrák) 21.00
Monaco (francia)–Barcelona (spanyol) 21.00

Menesztették a Dinamo Zagreb edzőjét

A Bayern Münchentől elszenvedett 9-2-es vereség után a Dinamo Zagreb közös megegyezéssel megvált Sergej Jakirovicc vezetőedzőtől. A 47 éves bosnyák tréner tavaly nyáron került a zágrábi együttes élére.

– Ilyen helyzetben az a legfontosabb, hogy emberségesek maradjunk és a Dinamo érdekét helyezzük előtérbe − idézte Velimir Zajec elnököt a klub közleménye. Átmenetileg az eddigi másodedző, a horvát Sandro Perkovic irányítja a csapatot. A horvát bajnok október 2-án az AS Monacót fogadja a BL második körében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.