Víz alatt a pálya, a megyei kiscsapattól az év meccsét vették el a Paks ellen

Az előző idényben kupagyőztes, így címvédő Paks futballcsapata játék nélkül, 3-0-s gólkülönbséggel jutott tovább a megyei első osztályban szereplő Mezőörs ellen, miután a heves esőzés miatt víz alá került a pálya. A két csapat megegyezett volna alternatív időpontban a pótlásra, ám az MLSZ versenybizottsága nem fogadta el azt, így az év meccsét vette el a víz a kiscsapattól.

2024. 09. 13. 14:47
A Paks a Magyar Kupa idei bajnokaként látogatott volna Mezőörsre. Forrás: paksifc.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

E hét végén rendezik a Magyar Kupa harmadik fordulóját, amelyben a Mezőörs vasárnap a Paks csapatát, tehát a címvédőt fogadta volna. Amikor egy megyei együttes otthonába érkezik az NB I egyik ismert csapata, akkor az általában az év egyik legnagyobb eseménye szokott lenni a településen, ettől fosztották most meg a Győr-Moson Sopron vármegyei klubot, írta meg a Metropol.

Özönvízszerű eső áztatta a Mezőörs pályáját, és az esőzés az előrejelzések alapján a következő napokban is folytatódhat. A hazaiak korábbi tapasztalataik alapján jelezték az MLSZ-nek, hogy ebből baj lesz, és halasztani próbáltak, mert az átázott pálya jelenleg nem alkalmas a játékra. Végül azonban halasztás helyett pályán kívüli végeredmény született, a Paks 3-0-s gólkülönbséggel továbbjutott.

„A versenybizottság tudomásul veszi, hogy a Mezőörs KSE sportszervezete a Mol Magyar Kupában 2024. szeptember 15-ére kiírt Mezőörs KSE–Paksi FC kupamérkőzést lemondja, és egyben a kupamérkőzést 3-0-s gólkülönbséggel a Paksi FC csapata javára igazolja” – áll a Pakshoz érkezett MLSZ-határozatban.

 

Banális történet

A Mezőörs elnöke, Szőke Barnabás árnyalta a történteket, miszerint ők nem lemondani, hanem halasztani akarták a meccset, és a Pakssal egyeztetve meg is állapodtak az október 9-i új időpontban, ám ezt az MLSZ versenybizottsága nem fogadta el, így maradt a játék nélküli végeredmény.

– A Paksi FC versenynaptárát figyelembe véve nekünkaz október 9-i időpont volt a jó, mi ezt el is fogadtuk, így nyújtottuk be aláírva, lepecsételve a kérvényt az MLSZ-hez. A versenybizottság azonban nem fogadta el ezt a dátumot, a Paksi FC-nek pedig más időpont nem volt megfelelő. Ez egy banális történet – nyilatkozta az elnök a Csakfocinak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.