Bepöccent a mexikói ringkirály: most meg az a baj, hogy fiatalokat verek?!

A mexikói Saul Canelo Álvarez megőrizte három nagy világszervezetnél, a WBA-nál, a WBC-nél és a WBO-nál őrzött nagyközépsúlyú bokszvilágbajnoki címét, miután a vasárnap hajnali mérkőzésen pontozással legyőzte a meccsre veretlenül érkező, Puerto Ricó-i szülőktől származó, de már amerikai Edgar Berlangát. A súlycsoportoktól független rangsor egyik, ha nem a legjobbja kifakadt a nagy fölénnyel megnyert csata után, mondván, majd kitalálják róla, hogy eddig öregeket, mostantól pedig fiatalokat ver a ringben.

2024. 09. 15. 20:20
Saul Canelo Alvarez simán verte kihívóját, Edgar Berlangát Fotó: Getty Images
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezd magához térni a nagy nyári sporttornák – labdarúgó Európa-bajnokság, olimpia és paralimpia – után a profi ökölvívás, és a szombat éjszakai, Las Vegasban rendezett gála főmeccsén a WBC, WBA, WBO egyesített nagyközépsúlyú világbajnoka, a súlycsoportoktól független rangsor egyik, ha nem a legjobbja, a mexikói Saul Canelo Álvarez tette kockára öveit a veretlen Edgar Berlangával szemben. Mindketten hatalmas pofonokat ígértek a másiknak, ám már az első menetben kiderült, a mexikói ringkirály teljesen más kávéház, mint ellenfele.

A Las Vegas-i T-Mobile Arénában 20 ezer fős tömeg előtt rendezett címmeccsen a 34 éves Álvarez végig dominált – egyszer, a harmadik menetben leütötte az amerikait, de lezárni nem tudta a meccset –, és egyhangú döntéssel nyert, két pontozó kilenc, a harmadik hét ponttal látta őt jobbnak. Az eredményben senki sem kételkedett, még Berlanga és csapata sem, akik elismerték Canelo fölényét. A mexikóinak két vereség és két döntetlen mellett ez volt a 62. győzelme a hivatásosok között, míg a 27 esztendős Berlanga 22, kivétel nélkül nyertes meccse után először kapott ki profi pályafutása során.

Mindenesetre a Canelo becenévre hallgató mexikói zseni a sima győzelmét követően alaposan felhúzta magát. Ugyanis kezdi unni, hogy bárkivel áll ki a ringben, a fanyalgók azonnal megtalálják, mondván, kifejezetten kedvező ellenfeleket választ magának. Nagyon sokan a fejéhez vágták a mexikóinak, hogy például csak akkor bokszolt a kazah Gennagyij Golovkinnal, amikor az már túl volt a zenitjén, ráadásul a pazarra sikeredett trilógia első meccsét a két bunyós között bizony Golovkin nyerte, ám a bírók döntetlenre mentették azt a mexikói számára.

Egészen parádés trilógiát bokszolt egymással Golovkin és Álvarez     Fotó: Getty Images

– Én vagyok a legjobb harcos a világon. Most mit fognak mondani, hogy fiatalabb bunyósokkal merek csak kiállni? Korábban azzal vádoltak meg, hogy csak idősebbekkel bokszolok. Nincs olyan meccsem, amin ne támadnának valamivel. Pedig még Berlanga is elismerte a jogos győzelmemet, elárulta, hogy én vagyok a példaképe, akire gyerekkora óta felnéz. Higgye el mindenki, megérdemelte az esélyt – közölte Canelo.

Természetesen most sem maradt el a nagy kérdés, vajon mikor kerül szembe a WBC ideiglenes világbajnokával, a veretlen David Benavidezzel (29-0, 24 KO), akiről például nemrég Mike Tyson nyilatkozta, ő az egyetlen, akivel nem menne a ringbe egy percre sem. Mondjuk ez érthető, ugyanis a legutóbbi négy meccsén olyanokat vert, mint David Lemieux, Caleb Plant, Demetrius Andrade és Olekszandr Gvozgyik, akik a középsúly, a nagyközépsúly és a félnehézsúly topbunyósai közé tartoztak/tartoznak valamennyien.

David Benavidez rommá verte az addig veretlen Andradét, és Canelóra fáj a foga     Fotó: Getty Images

Érdekesség, hogy mind Canelót, mind Benavidezt megvádolták már azzal, hogy kerüli az összecsapást a másikkal, ám eljön majd a pillanat, amikor már nem lehet halogatni kettejük találkozását a szorítóban. A mexikói ringkirály válasza nem vitt közelebb senkit a nagy csata időpontjához. – Most a családommal elmegyek pihenni, aztán majd döntök arról, hogy ki ellen lépek legközelebb a szorítóba – jelentette ki Saul Canelo Álvarez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.