Magyar bravúr a javából a kétszeres vb-döntős ellen + videó

A magyar sznúker tizenhét éves úttörője, Révész Bulcsú 4-3-ra nyert a kétszeres világbajnoki döntős Ali Carter ellen a British Open selejtezőjében. Pedig Révész Bulcsú 2-0-s hátrányba került, de a szorult helyzetben is higgadt maradt. A magyar játékos üzent a közösségi médiában a siker után, de sokáig nem ünnepelhetett, kedden a 2015-ös világbajnok, Stuart Bingham ellen folytatja szereplését.

2024. 09. 24. 6:08
Révész Bulcsú sznúker Ali Carter bravúr British Open magyar tinédzser Ronnie O’Sullivan
Révész Bulcsú a kétszeres vb-döntős Ali Carter ellen győzött Forrás: X/World Snooker Federation
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Révész Bulcsú nem vesztegeti az idejét. A tizenhét éves magyar sznúkerjátékos első idényét teljesíti a profi mezőnyben, de tornáról tornára bizonyítja, hogy valóban a világ legjobbjai között a helye. Hétfő este minden eddiginél nagyobb bravúr következett a magyar játékostól: Révész Bulcsú a kétszeres világbajnoki döntős Ali Carter legyőzésével jutott a British Open főtáblájára.

Budapest  Snooker Magyar Sznúker Gála Révész Bulcsú British Open Ali Carter
Révész Bulcsú egyre magabiztosabban játszik a profi versenyeken (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

Carter 2008-ban és 2012-ben vívott vb-finálét, pechjére mindkétszer Ronnie O’Sullivan volt az ellenfele. A negyvenöt éves Carter több súlyos betegséggel is küzdött karrierje során, ám visszakapaszkodott az élmezőnybe, jelenleg tizenegyedik a világranglistán, az idényben pedig már nyert egy versenyt, a Championship League-et. Révész eddigi legnagyobb sikerét a múlt héten véget ért English Openen aratta, ahol a 36. helyen álló kínai Jüan Szi-csün ellen nyert 4-2-re.

Hogyan nyert Révész Bulcsú Ali Carter ellen?

A mérkőzés elején úgy tűnt, ezúttal nem lesz magyar bravúr. Carter úgy lépett el 2-0-ra, hogy Révész még csak golyót sem lökött be az első két frémben.

Utána viszont annál inkább. Révész Bulcsú agresszív, támadó sznúkert játszott, s 3-2-re fordított, egyetlen frémre kerülve a továbbjutástól.

Carter még kiegyenlített, a döntő szettben viszont kétszer is belökte a fehéret, Révész pedig élt a lehetőségeivel, s nagy győzelmet aratott.

 

Révész Bulcsú világbajnok ellen játszik

A Carter elleni bravúr után sem lesz könnyebb Révész útja, a főtáblán a 2015-ös világbajnok Stuart Bingham lesz az ellenfele kedd este, az eredeti tervek szerint 21.00-kor.

A magyar játékos a sűrű program ellenére szakított időt arra, hogy a közösségi médiában köszönetet mondjon a szurkolóinak. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.