Nagy a nyomás Sallai Rolandon, Harry Potter után kell varázsolnia

Sallai Roland szerződtetésére azért is volt nagy szükség a Galatasaray futballcsapatánál, mert a török bajnok néhány nappal korábban eladta Kerem Aktürkoglut a Benficának. A török válogatott szélső álomrajtot vett Portugáliában, csütörtökön a Bajnokok Ligájában is gólt szerzett. Sallai szombaton a Fenerbahce elleni rangadón bizonyíthatja először, hogy képes pótolni az isztambuli közönség korábbi varázslóját.

2024. 09. 20. 13:00
Sallai Roland a Galatasaray edzésén a Fenerbahce elleni rangadó előtt. Forrás: Facebook / Galatasaray
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Galatasaray szeptember 3-án adta el Kerem Aktürkoglut a Benficának 12 millió euróért, majd szeptember 13-án jelentette be Sallai Roland leigazolását a német Freiburgtól hatmillió euróért. Mindketten szélső támadók, az pedig külön jelzésértékű, hogy Sallai Aktürkoglu hetes számú mezét örökölte meg a Galatánál. A dolog nyilvánvaló, elsősorban a török válogatott kedvencet kell pótolnia, akiről a csütörtöki BL-gólja után kiderült, hogy Harry Potternek becézik.

Készül a Galatasaray a Fenerbahce elleni rangadóra, a takarásban Sallai Roland passzol. Fotó: Facebook/Galatasaray

Aktürkoglu álomrajtot vett a Benficában, amelynek színeiben az első portugál bajnokiján rögtön gólt szerzett a Santa Clara ellen (4-1), majd a második meccsén újra betalált. Ez ráadásul már a BL-ben zajlott, csütörtökön Aktürkoglu 9. percben lőtt góljával jutott előnyhöz a Benfica a Crvena zvezda otthonában, majd 2-1-re meg is nyerte a meccset. Aktürkoglu mérlege tehát eddig két meccs, két gól a lisszaboni klubban.

 

„A nevem Kerem, a becenevem Harry Potter”

– A nevem Kerem, a becenevem Harry Potter – árulta el Aktürkoglu a portugál O’Jogónak a török Fanatic cikke szerint a BL-győzelem után. – Megérdemeltük a sikert, örülök neki, de nem volt könnyű, mert az ellenfél jól védekezett. Fontos volt, hogy győzelemmel rajtoljunk a BL-ben, és külön köszönöm a szurkolóknak a meleg fogadtatást, az első pillanattól otthon érzem magam itt, magamat adhatom a pályán.

Mint azt korábban megírtuk, a Galatasaray szurkolói közül sokan még Aktürkoglu elvesztését siratják, és nem tudják, hogy mire számíthatnak Sallaitól a helyén. A magyar játékosnak nem lesz könnyű dolga, hiszen az előd 179 meccsen 46 gólt és 42 gólpasszt ért el a Galata mezében, de ha új Harry Potter nem is lesz belőle Isztambulban, varázslatot tőle is remélhetnek a szurkolók. Elsőként mindjárt szombaton: Sallai a Fenerbahce elleni szuperrangadón debütálhat a Galatasaray színeiben a török bajnokságban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.