Itt a Piros, nyert a Piros – egyre közelebb a nagy fordítás a piramisok árnyékában

A mór megtette, igaz, a mondással ellentétben emiatt a mór sehova se mehet. Ugyanis a magyar Davis-kupa-válogatott legmagasabban rangsorolt játékosa, a világranglistán 222. Piros Zsombor hozta a kötelezőt, egy szoros és egy fölényesen megnyert szettben legyőzte az egyiptomi Mohamed Szafvatot, ezzel 2-2-re módosította az állást. Most már minden Valkusz Mátén múliké.

2024. 09. 14. 15:27
Piros Zsombor jól teniszezettés nyert egyitomi ellenfele ellen Fotó: Facebook/MTSZ
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Davis-kupában már oly sokszor bizonyította Piros Zsombor, hogy képes a hegyeket is elhordani, vagy másképpen kifejezve, a halottaiból is feltámadva a legjobbját nyújtani és nyerni, hogy a magyar szurkolók bízhattak abban, hogy a két egyes és a páros után 1-2-es hátrányba került Magyarország Piros révén kiegyenlít Egyiptom ellen. És lőn, a juniorként Australian Opent nyerő magyar teniszező megnyerte a negyedik mérkőzést, így a magyar válogatott 2-2-re kiegyenlített Egyiptomban a tenisz Davis-kupa osztályozójában.

Piros Zsombor hozta a kötelezőt    Forrás: Facebook/MTSZ

Pedig nagy teher volt a világranglistán 222. helyezett magyar játékos vállán, mivel annak a tudatában lépett az el-Gezira Sporting Club salakpályájára, hogy vereség esetén az afrikaiak megnyerik a párharcot. Piros pénteken maratoni meccsen, szetthátrányból fordítva verte meg Amr el-Szajedet, ezúttal pedig azzal a Mohamed Szafvattal került szembe, aki az előző napon legyőzte Valkusz Mátét, majd délelőtt a párosban is diadalmaskodott Karim Mohamed Mamun oldalán.

A 33 éves rivális ennek megfelelően nem tűnt frissnek a mérkőzés elején, a magyar teniszező 2:0-lal kezdett, de az egyiptomi hamarosan utolérte őt. A kimerítő labdamenetek végén a párharc sorozatban negyedik szettje is rövidítésbe torkollott, s ebben a kevesebbet rontó Piros bizonyult jobbnak. A folytatásban Szefvat egyre fáradtabban mozgott – a szünetekben folyton masszírozták-frissítették –, a magyar éljátékos pedig igyekezett futtatni őt, aminek dupla brékkel 4:0-s előny lett az eredménye. A hátralévő időben még az is belefért, hogy Piros egyszer elveszítse a szerváját, a győzelmet már nem fenyegette veszély (7:6, 6:1). Ez azt jelenti, hogy az osztályozó az ötödik, utolsó meccsen dől el, amelyet Amr el-Szajed vív Valkusz Mátéval.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.