A Barcelona tinisztárja lett a Real Madrid nélküli Aranylabda-gála első díjazottja

Hétfő este Párizs adott otthont az Aranylabda-gálának. Az előző idény legjobb fiatal játékosa a Barcelona tinisztárja, Lamine Yamal lett. Díjat kapott a Real Madrid is, de senki sem volt ott, hogy átvegye. Az év támadója díjat megosztva nyerte Kylian Mbappé és Harry Kane, de a Real támadója távollétében a Bayern München csatára egyedül ünnepelt a színpadon.

2024. 10. 28. 21:37
Az Eb-győztes Lamine Yamal jövőre Messivel is szembenézhet
Lamine Yamal a legfiatalabb Eb-győztes és a legjobb fiatal lett 2024-ben Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/firo Sportphoto/Jürgen Fromme
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fő díj, az Aranylabda átadása előtt sok egyéb díj is gazdára talált Párizsban. A legjobb férficsapat például a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid lett, csak éppen a spanyol csapat nem képviseltette magát az eseményen, miután megtudták, hogy az Aranylabda nem a Real-játékosnak jut. Így aztán üresen maradt a színpad. Nem úgy, mint amikor a Barcelona ünnepelhetett: Lamine Yamal, majd a katalán klub női csapata is díjat kapott.

Gavi és Vinícius Júnior balhéja az El Clásicón Real Madrid Barcelona Aranylabda
Nyugi, az Aranylabda sem lesz a tiéd – Gavi akár ezt is mondhatta Vinícius Júniornak az El Clásicón (Forrás: X)

Az, hogy Yamal kapta a legjobb U21-es játékosnak járó Kopa-díjat, nem keltett meglepetést, a Barcelona tizenhét éves futballistája kulcsembere volt az Európa-bajnok spanyol válogatottnak, s a fiatal jelöltek közül ő volt az egyetlen, aki az Aranylabda-szavazáson is bekerült a top 10-be, ott a nyolcadik helyen zárt.

A Barcelona elnöke kihasználta a Real Madrid bojkottját

Yamal szombaton az El Clásicók legfiatalabb gólszerzője is lett, amikor a Barcelona 4-0-ra kiütötte a Real Madridot. A friss zakót Joan Laporta, a Barcelona elnöke nem mulasztotta el a távol maradó Real Madrid orra alá dörgölni, ezt akkor tehette meg, amikor az év női csapatának járó díjat kapta meg a katalán klub. A színpadot ellepő női futballisták talán szívesebben hallottak volna a saját sikereikről.

Az év férficsapata a Real Madrid lett, de a dobogó a spanyol csapat bojkottja miatt ekkor üres maradt.

Kylian Mbappé sem vette át a legjobb támadónak járó Gerd Müller-díjat, amelyet 52 idénybeli góljával megosztva nyert el. A másik győztes, Harry Kane (Bayern München) viszont boldogan nyilatkozott, közvetlenül azután, hogy a bajorok legendájáról, az idén elhunyt kétszeres Aranylabda-győztesről, Franz Beckenbauerről emlékeztek meg a gálán.

Kane örömét fejezte ki, hogy a Bayern-legenda Müllerről elnevezett trófeát tarthat a kezében, viszont elismerte, hogy a Münchenben töltött bő egy év alatt nem tanult meg németül. Az angol támadó az Aranylabda-szavazáson a tizedik helyen végzett.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.