Az MLS MVP-díja is megmutatja, Gazdag Dánieltől miben vár fejlődést Marco Rossi

Gazdag Dánielt nagy megtiszteltetés érte: együtt emlegetik Lionel Messivel és Luis Suarezzel. A Philadelphia Union magyar válogatott labdarúgója azon játékosok sorába került, akik hivatalosan is esélyesek az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) legértékesebb játékosának (MVP) címére. A jelölés egyúttal arra is rávilágít, Gazdag Dánielnek miben kell fejlődnie ahhoz, hogy Marco Rossi csapatában alapember legyen.

2024. 10. 08. 9:57
Lionel Messi, Gazdag Dániel
Lionel Messi is ismeri már Gazdag Dánielt Forrás: Instagram/Gazdag Dániel
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gazdag Dániel különös hónapokra tekinthet vissza. Miközben az Európa-bajnokságon csupán néhány perc jutott neki csereként a Németország elleni mérkőzésen, majd a szeptemberi két találkozóra már ki is maradt Marco Rossi keretéből, a tengerentúlon, az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) kiváló formában futballozik, ontja a gólokat.

Gazdag jelenleg 17 találatnál jár, amivel – Lionel Messivel, valamint Cristian Arangóval holtversenyben – az ötödik a góllövőlistán. Christian Benteke az első 23 találattal, az ismert játékosok közül Luis Suárez 18-cal a negyedik. A 26-szoros magyar válogatott játékost hivatalosan is jelölték a liga legértékesebb játékosának  járó címére (MVP). A jelöltekre az MLS-játékosok, a szakmai stábok tagjai és a bajnokságról beszámoló médiumok kiválasztott képviselői szavazhatnak október 21-ig. 

Messivel egy lapon... Gazdag eredménye azzal együtt is nagyszerű, hogy amíg ő 29 meccsen jutott 17 gólig, az argentin világbajnoknak ehhez elég volt 18 találkozó. Az igazán nagy különbséget azonban nem itt kell keresni: a 17 gól mellé Messinek van 15 gólpassza is, Gazdag viszont csak háromszor szolgálta ki a társakat. Ebben kell fejlődnie.

Gazdag Dániel előtt fontos napok állnak. Rossi ismét meghívta, tehát akár pénteken Hollandia, majd hétfőm Bosznia-Hercegovina vendégeként is pályára léphet. Miközben a csapata, a Philadelphia Union az MLS-ben versenyben van a rájátszásba kerülésért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.